Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kifordult fa még megmenthető...

Kifordult fa még megmenthető vajon?

Figyelt kérdés

Van egy kétéves akácfám. Gyönyörűen növekedett eddig. Nemrégiben módosítottam a locsolási szokásaimon, és heti egy alkalommal, de akkor 3-4 órás öntözés helyet automata vezérlésre bízva napi háromszor locsoltam. Ez nyilván túlzás, le is állok vele. Közben volt egy-két vihar.

Tegnap reggel még semmi nem látszott, de estére erősen megdőlt.

Kötéllel visszahúztam függőlegesre, kikötöttem. Próbáltam vasrudat leverni mellé, hogy ahhoz rögzítsem, de túl puha a talaj. Gondolom a sok víztől.

Mit tudok még tenni, hogy megmaradjon?

2024. júl. 20. 06:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Én azt látom a csemete ültetéseknél 3 db dorongot vernek le és kikötik hozzájuk úgy, hogy ne dőljön egyik felé sem. úgy
2024. júl. 20. 07:00
 2/14 anonim ***** válasza:

1#-es vagyok

Külön-külön mindegyikhez hozzákötik, így feszülnek a pányvák és nem dől egyik felé sem.

Sajnos nem találok képet, de parkokban talán láttál már ilyet.

2024. júl. 20. 07:03
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen, tudom miről írsz, azt ismerem. De az megelőzés, nem utólagos mentés.
2024. júl. 20. 07:05
 4/14 anonim ***** válasza:
2024. júl. 20. 07:05
 5/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ha hárommal csinálod, megmentheted. Pótold.

Hívj fel egy faiskolát, segítenek.

2024. júl. 20. 07:07
 6/14 anonim ***** válasza:
2024. júl. 20. 07:08
 7/14 anonim ***** válasza:
Úgy értem, biztos megmondják, mi a módszer.
2024. júl. 20. 07:09
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem volt hogy őszibarack teljesen kifordult,visszaástam és azóta is teljesen rendben van.

Ez az akác simán megússza.

2024. júl. 20. 08:27
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Vettem egy 2,5 m hosszú „oszlopot”. Olyan 6-8 centi lehet az átmérője. Most már csak le kellene vernem, de csak „játékkalapácsom van, meg egy életveszélyes baltám és tériszonyom. A létra már áll, csak én nem mászok fel rá… :-)
2024. júl. 20. 09:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez még csemete korú. A meglazitott földben vissza kell egyenesbe húzni.

Vissza is kellene vágni,és akkor szél nem tudja kiforditani.1000 nél is többet ültettem,egy sem volt megkarózva.Az akác nem igényli az állandó öntözést.

2024. júl. 20. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!