Kaptam levendulát. Mit csináljak vele?
Ha vízbe teszed, elhervad, tönkremegy. Akkor marad épségben, ha megszárítod. Úgy lesz szép, ha a csokrot fejjel lefelé felakasztod sötét helyen. (Különben esetleg lehajlanak a szárak, napon meg elveszti a színét.)
Sütemény szerintem borzasztó lesz tőle, és lehet, hogy tévedek is a felhasználás módját illetőleg, de szerintem a teljes virágfejeket kell felhasználni. Most frissen is leszedheted (két ujjal lehúzod a szárról), és száradás után nejlonzacskóba teszed, vagy felhasználás előtt is leszedheted a száraz szárról, csak addig belepi a por.
Érdemes tudni, hogy milyen levendulát kaptál, mert nem mind ehető. Én egyébként csináltam már belőle likőrt, pálinkát, süteményt is, de tettem már csak úgy vázába is.
Étel/italhoz friss levendulára van szükség (csak a virág), vázába tevés előtt viszont ki kell szárítani, ha tudod, fejjel lefelé lógatva, mert ha csak úgy beleteszed frissen, akkor berohad a vázába a szára.
Mivel kettőt kaptál, én az egyiket vízbe tenném, dísznek, a másikat szárítanám, de az is dísz lenne, vagy illatosító.
Én ételben, italban nem szeretem, olyan, mintha szappant ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!