A levendulám kiültetés után elkezdett kókadozni. Mit csináljak vele?
Cserepes növényt vettem, amíg a cserépben volt, semmi baja nem volt.
Napos helyre ültettem, meg is locsoltam, alulra tettem tápanyagban gazdag földet.
Előtte volt 3 levendulám, amik elszáradtak. Azt mondták, hogy a sok locsolás miatt lehetséges.
Ezért most csak ültetés után locsoltam meg, azóta nem.
Könnyen lehet, hogy a cserepes növény eddig üvegházban volt és nem szokott hozzá a kindi hömérséklethez meg napsütéshez, ezért sokkot kapott és elpsuztult.
Legközelebb elöször pár anpig tarts félányékban a szabadban - ha már nem kókad el délutánra, akkor szintén pár napig napos helyre tedd és csak utána ültesd ki.
Most ültetted ki?
Ilyen hőségben nyugodtan öntözheted pár naponta, vagy homoktalajon naponta is. Ha belenyomod az ujjadat a földbe, és 2 cm mélyen száraz, akkor mehet a víz.
Kiültetés után ugyanabban a fél-egy liter földben van a gyökérzet, mint cserepes korában. Ebből kikapja a vizet, a mellette lévő nedves földből csak mérsékelten tud nedvességet kiszedni.
2 napig még cserépben volt, és addig sem volt semmi baja.
Lehet, hogy csak a hirtelen környezetváltozás miatt kapott sokkot?
Egy levendulám él még korábbról, és úgy emlékszem, hogy kezdetben az sem festett túl jól, aztán rendbe jött. De mivel 3 nem élte túl ezt a nyarat, ezért aggódom. :(
Nagyon sajnálnám, ha a mostaniak sem maradnának meg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!