Elkezdett elkókadni a cserepes levendulám. Mit csináljak vele?
Ha lakásban akarod tartani, akkor teljesen mindegy, mert ott nem tartható életben huzamosabb ideig. Ez szabadba, full napra való, rendkívül fényigényes. Az ablak belső oldala is csak neked tűnik világosnak, mert a te szemed alkalmazkodik a fény mennyiségéhez.
Egyszeri túlöntözéssel nem lehet agyonöntözni. Egy-egy esős idő alkalmával sokkal tovább lucskos a föld. A hetekig tartó sarasan tartás az, amit nem bír.
Nem írtál semmit, ami a kókadásnak oka lehetne. Még a lakásban való tartás se igazából, annak a következménye csak megnyúlás, utána levélszáradás lenne.
Tedd szabadba, napos helyre, valószínűleg helyrejön, ha nem történt vele semmilyen végzetes baleset, amiről nem írtál.
Köszönöm a válaszokat! Ha minden igaz ütődés vagy hasonló nem érte, jó kertészetből hoztam. Ezek után valószínűleg ki fogom ültetni. Lehet, hogy tényleg az a baja, hogy a lakásban van.
Egy kicsit szomorú vagyok, mert a kedvenc növényem a levendula, pár hónapja átrendeztem, lefestettem, újraparkettáztam a szobákat is,hogy lila-fehér témájúvá váltsam. Esetleg valaki tudna nekem ajánlani olyan lila virágú virágot ami megél a lakásban is?
Köszönöm!
Kevés virágzó növény bírja a lakást.
Lilából mondjuk a legalapvetőbb a fokföldi ibolya, ablak közelében az év 2/3 részében virágzik. (Minden színárnyalatban létezik.)
Köszönöm!
További növényneveket is írhattok akár fehéres virággal is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!