Mit kell tudni a levendulaföldekről?
Hát elég kétséges....
Főleg, ha leszüretelik a "gyorstermelők" te előtted...
A Balatonnál láttam "szedd magad" levendulaföldet, a turisták viszik is, de őrizni kell...
"mennyire éri meg manapság termeszteni vagy egyáltalán belevágni"
De mégis, mi lenne vele a célod? Nézegetni? Eladni a szárított virágot virágboltoknak? Levendulaolajat készíteni? Neten árulni? Vagy mégis, micsoda? Ettől függ, hogy megéri-e. Bár ez se valós így, mert nem a célodtól függ, hanem attól, hogy találsz-e vevőt. Ami nagyon kétséges, bármelyik esetben.
A növények számára mindegy, hogy milyen módon helyezed el őket. Ha kevesebb növényt akarsz nagy területre elhelyezni a látvány kedvéért, akkor a bokros ültetés a jobb, ha pedig géppel szeretnéd művelni, akkor a sövényes, nyilván.
Nyílván nem nézegetni szeretném akkor nem kérdeztem volna. Feldolgozva eladni. Akár szörpként, szárítva vagy éppen olajként stb. kinek mire lenne szüksége igen. Sokan tartanak “szedd magad” napokat a maradékot betakarítják és abból csinálnak olajat vagy éppen levendulavízet és sok mást. Ha jól olvastam azt írták 1 hektáron kb. 5000 palánta az ideális és én is ebben gondolkodtam.
Azért is tettem fel a kérdést, mert nekem ez új most ismerkedem a levendulával nem tudom mennyire népszerű és eladható, nem is azt várom, hogy meggazdagodjak belőle nyílván, de ha már van egy földem arra gondoltam lehetne benne olyat termeszteni, ami segít is az embereknek, ha jól tudom a levendulának rengeteg pozitív hatásai vannak azért is gondoltam rá. Itt a megyénkben 2-3 levendulásról tudok abból 1 biztosan több hektár.
Hogy csinálsz belőle olajat? mert ahhoz gépek is kellenek.
Ha olyan helyen laksz ami közel van pl.Tihanyhoz ahol esetleg bevehetik annál a cégnél akik feldolgozzák, akkor talán érdekes. De ez így nekem kicsit olyan meseszerűnek tűnik, nem gondoltad alaposan át. Ennek nagyon utána kene járni mert ennyi palántát venni se olcsó. Nem hinném, hogy ebből meg lehet élni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!