Melyik a legkevésbé igényes gyümölcs?
Hááát, el kell, hogy keserítselek, valahogy eddig elkerülte a figyelmemet, hogy te sötét színű áfonya"pálinkát" akarsz. Nos, az nem az, amire te gondolsz. Nem véletlen az idézőjel. Ugyanis valamilyen jófajta szeszt (többnyire alma vagy szilvapálinkát) ÍZESÍTENEK áfonyakivonattal és cukorral, és ágyazzák meg szárított áfonyával. Így már nem is pálinka, hanem likőr.
És nem azért történik ez, mert csalni akarnak, hanem mert nem tud akkora mennyiségben teremni egyszerre (vagy megfizethetetlen) ahhoz képest, mint az alma vagy a szilva.
nézd csak meg az összetevőket: (ez is milyen árulkodó, hogy több összetevője van...)
Málnára ugyanez igaz, egyszerűen baromi nehéz egyszerre egy értelmes mennyiségű cefréhez elegendő friss málnát beszerezni/leszedni.
15
Mint a 13-as válaszoló írta, az nem pálinka, te olyant nem tudsz.
Ipari tiszta szeszbe áztatnak némi áfonyát meg cukrot meg aromát, vízzel felhígítják 30-asra, és ezt árulják a turistáknak.
Az áfonyapálinka ugyanolyan átlátszó (és tömény, ha nincs felvizezve), mint az összes többi pálinka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!