Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik a legkevésbé igényes...

Melyik a legkevésbé igényes gyümölcs?

Figyelt kérdés
Van 3000m2 telkem, most csináljuk rajta a nyaralót, és gondoltam beültetném valami olyan növénnyel, amiből tudok pénzt csinálni. Eredetileg sakurával vagy bloodgorddal akartam, de hát a hasznosság fontosabb, mint a szépség. Áfonyára gondoltam. Jó pálinka is készül belőle. Mennyire körülményes? Köszönöm a segítséget
jún. 16. 15:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Rendben. Meggyőztél a málnáról. Azt is imádom. És az is rohadt drága. Abból lehet olyan pálinkát készíteni mint amit a székelyek az áfonyából csinálnak? Hogy olyan sötét színe van, gyümölcs pedig ott van az alján? Tehát nem az az átlátszó fajta
jún. 17. 11:29
 12/19 A kérdező kommentje:
Vagy mi a helyzet a szederrel?
jún. 17. 11:30
 13/19 anonim ***** válasza:

Hááát, el kell, hogy keserítselek, valahogy eddig elkerülte a figyelmemet, hogy te sötét színű áfonya"pálinkát" akarsz. Nos, az nem az, amire te gondolsz. Nem véletlen az idézőjel. Ugyanis valamilyen jófajta szeszt (többnyire alma vagy szilvapálinkát) ÍZESÍTENEK áfonyakivonattal és cukorral, és ágyazzák meg szárított áfonyával. Így már nem is pálinka, hanem likőr.

És nem azért történik ez, mert csalni akarnak, hanem mert nem tud akkora mennyiségben teremni egyszerre (vagy megfizethetetlen) ahhoz képest, mint az alma vagy a szilva.

nézd csak meg az összetevőket: (ez is milyen árulkodó, hogy több összetevője van...)

[link]

[link]

Málnára ugyanez igaz, egyszerűen baromi nehéz egyszerre egy értelmes mennyiségű cefréhez elegendő friss málnát beszerezni/leszedni.

jún. 17. 12:57
 14/19 anonim ***** válasza:

de ha mindenáron valódi áfonya/málnapálinkát akarsz, kösd fel a gatyát: (és színtelen lesz)

áfonya 100 kg cefréből 6-7 liter pálinka

[link]

[link]

jún. 17. 13:02
 15/19 A kérdező kommentje:
Nem átlátszót akarok hanem a finom 30 fokost
jún. 17. 14:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Ültess faepret. Nekünk egy nagy fánk van és idén lejött róla 400 liter cefre, ráadásul nem is tudtam összeszedni az összes lepotyogott gyümölcsöt. Ha azt is összeszedem, akkor biztos meg lett volna az 550-600 liter cefre.
jún. 17. 15:08
 17/19 anonim ***** válasza:

15

Mint a 13-as válaszoló írta, az nem pálinka, te olyant nem tudsz.

Ipari tiszta szeszbe áztatnak némi áfonyát meg cukrot meg aromát, vízzel felhígítják 30-asra, és ezt árulják a turistáknak.

Az áfonyapálinka ugyanolyan átlátszó (és tömény, ha nincs felvizezve), mint az összes többi pálinka.

jún. 17. 17:29
 18/19 A kérdező kommentje:
Én miért nem tudok olyat csinálni mint ők?
jún. 18. 09:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Nyilván tudsz olyasmit csinálni, csak ahhoz nem kell pálinka, mint alapanyag. Lásd a leírást. Veszel 2 kiló áfonyát, meg 50 liter 96%-os krumpliszeszt, és csinálsz belőle 200 liter piát. Attól vonatkoztassunk el, hogy nem tudod eladni, de mindenképpen egyszerűbb módja a dolognak, mint kétezer munkaórát belefektetni az áfonyaszedésbe.
jún. 18. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!