Gyenge a fogzománcom ezért a fogorvos azt mondta kerülnöm kell a savas folyadékokat viszont nagyon szeretem a teát, milyen tea lenne az ami a legkevésbé savas így a legkevesebbet árt? Zöld teát és gyümölcsteákat szoktam inni 100fokon főzve, ha pl csak 90fokig főzném a zöld teát, akkor el lehetne kerülni hogy kioldódjon belőle a csersav és így semleges maradna a ph, vagy még úgy sem tenne jót a fogzománcnak?
Bizonyára nem kérdezted a fogorvosod a teáról, mert ő biztosan nem arra gondolt, ha folyadékot említett. Ő nyilván a kóla-félékre, a citromsavas üdítőkre utalt. A teákban valóban van csersav, csak az nemigen támadja meg a fogzománcot, mivel vízben kevéssé oldódó és nem is igazán erős sav. Különben is nagyon rövid ideig érintkezik a foggal és a lúgos nyál azonnal lemossa. Viszont a kóla-félékben levő foszforsav az belsőleg is árt és a fogakkal is tovább érintkezik, hasonlóképpen a citromsav. A teákban levő csersav pedig nagyon jót tesz a belekben a káros mikroorganizmusok visszaszorításánál.
2016. aug. 5. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 A kérdező kommentje:
Kérdeztem, azt mondta a natúr tea is káros lehet valamennyire ha kortyolgatva iszom meg nem pedig pl fél litert egyszerre, mert úgy sokszor érintkezik a fogakkal, és bár kevésbé savas mint bolti üdítők, de attól még árt a fogaknak. Ezért próbálom megtalálni melyik a legkevésbé ártó tea, vagy hogy készítsem el hogy a legkevésbé legyen savas, mert a vizet unom.
2016. aug. 5. 19:37
6/9 anonim válasza:
Roibos tea esetleg?
2016. aug. 5. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
Nem találtam róla infót, több külföldi cikket és kutatást átnézve azt írják, az ízesítetlen zöld és fekete tea, valamint a menta és a kamilla árt legkevésbé a fogzománcnak, gyümölcsteák és gyógyteák pedig savasabbak a hozzáadott anyagoktól függően akár annyira is árthatnak mint narancslé vagy egyéb savanyú üdítők.
Hogy melyik a legideálisabb elkészítési módja a zöldteának arról nem találtam infót.
2016. aug. 5. 19:55
8/9 anonim válasza:
Sem a zöld, sem a gyümölcsteát nem szokás leforrázni, főzni pedig még a feketét sem. A zöldnek 70 Celsius-fokos vizes leöntés kell, a gyümölcsteát már nem tudom, talán 90?
De hogy ez mit tesz a foggal, azt nem tudom. Nekem elég meglepő, hogy még a tea is árt neki...
2016. aug. 6. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Zöld tea tele fluorral, így pont erősíti a fogakat. Ha kevés ideig főzöd akkor alig oldódik ki a csersav. Zöld teát 70-80 fokon főzzük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!