Melyik a kedvenc fűszered/ melyek a kedvenc fűszereid és miért? Melyik volt a legegzotikusabb/legkevésbé ismert fűszer amit használtál/ettél vagy milyen ételhez használtál szoatlan fűszerzést és hogy vált be?
Én például a korianderért vagyok oda, de például a kardamont még nem is próbáltam, és egyszer sóval borssal és fahéjjal készült fűszerkeveréket használtam tarjához.
Kíváncsi vagyok nektek milyen különös élményeitek vannak a fűszerekkel.
Nekem különleges a safrany,nem szivesen hasznalom,nem szoktam meg az izet,pedig draga füszer.
Kedvencem a fokhagyma,föleg a görög saliban,gyrosban,vagy grillezett husikon.
Ja ki nem hagyhatatlan a kapor .
hú, legalább 80-100 féle fűszer, fűszerkeverék van a polcaimon
amit kevésbé ismernek itthon, de nagyon szeretem az a sumac (egy szömörceféle magjának vörös őrleménye) - ez a csípős csirkeszárnyhoz valami eszméletlen finom, kicsit citromos, sós íze van
a legtöbbet használom a magyar alapfűszereken kívül: római kömény, kardamom, koriander, gyömbér, oregánó, bazsalikom, tárkony, kurkuma, menta
a kakukkfüvet viszont valamiért ki nem állhatom :S
a kardamont azért szeretem, mert édes és sós ételekbe egyaránt fel lehet használni, de nagyon csínján kell bánni vele, mert erős íze van, minden mást elnyom - az arab és indiai ételek nagy részénél használják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!