Vadszőlő szaporítása hogyan?
Vásároltam tavaly vadszőlőt, drótkerítésre szeretném felfuttatni.
Már kb 8-10 métert nőtt, de csak egy szálon, így nem igazán fed.
Arra gondoltam a hosszú szálat leteszem a földre, a kerítés aljára, hátha több helyen gyökeret ereszt, és több helyen indul meg jövőre.
Jó ötlet ez?
Vagy máshogy kellene?
Egyik ágát lehajtod a földbe U alakban, aztán gyökeresedik. Kiirthatatlan, újranö.
A kertünkbe mindig volt. Ha let3ptem az öszes ágát űjrahajtott mindig
Ha hosszú egyenes, akkor még úgy is csinálhatod, hogy félméterenként lehúzod a földbe, hullámosan. Aztán jövő ilyenkor mindenhol elvágod a föld feletti részeket, hogy külön növények legyenek.
Ez még az első év, jövőre mindenképpen el fog ágazni, ha nem csinálsz is semmit.
Ez is jó ötlet, amit csinálsz, de egy kis földet is tegyél rá! Ezt hívják bújtásnak.
És próbálkozhatsz még dugványozással is. Levágsz ágakat a növényről, leszeded a leveleket, és ledugod a földbe úgy, hogy 2 rügy legyen a föld alatt, ebből gyökerek fognak nőni, 2 pedig a föld fölött, ebből pedig tavasszal hajtani fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!