Hogyan kell ültetni makkot?
Az ismerősöd nem okos, hanem okoskodó. Lehet bonyolítani a folyamatot, van ez a rétegezés nevű dolog, de ennek a nagytermelőknél van jelentősége.
Lenyomod a makkot a földbe, úgy 5-10 cm mélyre, és ennyi.
De biztos, hogy az már érett, idei makk? Nagyon korainak találom. Én annyira nem szakértem, de szerintem most még csak a hibásak hullanak le. Mindegy, ha érettnek tűnik, és 1-2-t szétszedve a belseje is ép, akkor lehet próbálkozni. 100%-os kelés nem nagyon szokott előfordulni, úgyhogy több szemmel kell próbálkozni, aztán ha több kel ki, a felesleget kikapálni. (Hacsak nem akarsz erdőt telepíteni.)
Én mondjuk a gyerekeknek elmagyaráznám, hogy diófát létrehozni is nagyjából pont ekkora munka, és a diót azért mégis csak meg lehet enni...
2
Megnéztem erről szóló könyvben, ott azt írják, hogy vagy hullás után ültessük, vagy a föld tetejére tegyük, és halmozzunk rá avart, hogy egész télen nyirkosan tartsa, és utána tavasszal ültessük a csírásakat.
3
A diót minek kellett volna öntözni? Esik rá télen annyi eső meg hó, ami elég neki.
Vagy nem tán cserépbe akarod? Az nem biztos, hogy kikel, ha nem kap hideget. Eleve a végleges helyére tedd, ha komolyan gondolod.
@4: A dió cserépben volt, hogy lássák egészen kicsinek is. Nomeg szoktam füvet nyírni, nehogy átmenjek rajta.
Ha cserépben (jó nagy, leander volt régen benne) földre teszem, és a komposztálóból szedek rá anyagot, az is jó?
A WikiHow-on meg Youtube-on olyan ismeretterejesztők vannak, hogy ideg, akár hűtőben tartott vzben kell tartani egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!