Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágokat érdemes...

Milyen virágokat érdemes ültetni ilyen céllal?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem amikor sok kis vadvirág van egy mezőn, szeretnék ilyesmi hatást elérni az udvarban is. Csak szétszórni a magokat és esetleg öntözni őket.
2023. aug. 14. 04:05
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Lehet kapni vetőmagként is "mezei virágok" csomagban.
2023. aug. 14. 08:20
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy 1-es írja. VAn komplett csomag, többféle keverékkel, pont ilyen hatásra.

Nekem 4 éve volt hasonló, az Aldiban vettem akkor de azóta máshol is láttam már. Az nem szórható magkeverék volt hanem ültető lap (vagy mi a neve). Egy papírfélébe eleve bele voltak applikálva elszórtan a magok. Csak kivágtam a megfelelő méretű darabot, azt kellett a földbe tenni, meghatározott vastagságú földdel betakarni és locsolni. Még a következő évben is kinőttek ugyanott a vadvirágok, mert elszórták a magjaikat. Pipacstól a kis kék, lila virágos növényekig volt benne vagy hatféle és nem is egy időben virágoztak hanem hosszan.

2023. aug. 14. 09:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Variációk őshonosra:

A.) Kész magkeverék: pl. Rédei Pannonflóra vadvirágos rét keveréke vagy a Vadvirág világ talajtípusra optimalizált keveréke.

A Pannonflórát azért szeretem, mert helyi fűfélék is vannak benne, ami egy egészséges réten pont olyan fontos élőhely és táplálékforrás, mint a vadvirág.

B.) Összeválogatod magadnak. Kincsesliget, mediterránfarm, völgyerdő meg hasonló webboltokból.

Trendkövetés:

C.) Megveszed a külföldi / fajlistát nem író vadvirág keveréket, amiben bármi is lehet. Olyan is, ami kivadulva a kertből környezetvédelmi kockázatot jelenet (legutóbbi ilyen pl. kokárdavilág). Illetve a helyi beporzók alapvetően az őshonos növényekre lettek optimalizálva. A külföldi vadvirág vagy segítség nekik vagy nem.

Mindkét esetben utánaolvasol annak, hogy:

- vadvirágos rét napos fekvést igényel

- évi minimum 1, de inkább 2 kaszálást, imitálva a réten történő legeleltetést. Magyarország nagyonb részén erdő nőne, ha hagynánk, így a nem kaszál vadvirágos rét is egy idő után becserjésedne, majd fásodna.

- A klasszikus vadvirágaink (pipacs, búzavirág, szarkaláb stb.) egynyáriak, de sok a két yáro is (pl. ökörfarkkóró). Ha ezek kellenek, akkor a kaszálás időzítésével, magok szétszórásával újra tudod vetni őket.

D.) Méhlegelő keverékek, ami nem vadvirág, de szintén cuki és könnyen termeszthető.

E.) Esetleg vethetsz egy komolyabb pillantást pl. Piet Oudolf munkáira és könyveire. Modern évelőkertészet, vadóc, virágos rét hatással, többnyire európai növényekkel. Ő azért is érdekes, mert a télire elszáradó növényekkel is tervez.

2023. aug. 17. 05:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!