Tudom a tuját dogványozással szaporítani?
lehet, de reménytelen. Nálam nem akar nőni, pdig locsolom is.
Cserépben vegyél egy szépet(ne keleti tuját) vagy konténerben a Leylandit...ez utóbbi nagyon megéri.
Nem tudom, ilyenkor lehet-e még. Én tavasszal szoktam.
A legelső, amit dugványoztam, talán 8 m magas lenne, ha nem kellene mindig levágni a tetejét az utcai vezetékek miatt.
Tavasszal elég könnyen legyökeresedik, régebben eladásra is neveltem pár darabot.
Vágok egy 20-25 centis ágat. A hegyén hagyok akkora leveles lapot, mint egy közepes női tenyér fele.
Van olyan helyem, ahová csak kora reggel süt a nap, később már nem, de amúgy világos, mert északról nyitott. Itt felások egy darabot jó mélyen, és a dugványokat leszurkálom vagy 15 cm-re. Beiszapolom. Teszek mindegyikre egy rossz befőttes üveget. Száraz időben locsolom. (Nem viszem túlzásba, a földfelszínnek nem kell nedvesnek lenni.) Jó években 100%-ban gyökeresednek.
De sövénybe tényleg érdemesebb lenne nagyobbat venni, hogy hamarabb megnőjön. Viszel a faiskolába egy ágat, plusz tableten pár fotót, és megkérdezed, melyik lenne jó. Az se akkora baj, ha nem pont olyan. Amit most dugványozol, az is csak 15 év múlva lesz olyasmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!