Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan kell téliesíteni egy...

Hogyan kell téliesíteni egy fúrt kútat?

Figyelt kérdés
Van egy fúrt kútunk, melyet téliesíteni szeretnénk. Gyerekkoromból nekem olyan emlékeim vanna hogy a nagymamám, régi kabátokba bugyolálta meg szemeteszsákot húzott rá. Nyilván van ennél professzionálisabb megoldás is. Elegendő ez, vagy mit javasoltok?

2023. nov. 3. 18:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

6

Nálad már valószínűleg szét van rozsdásodva a golyó, ezért engedi el a vizet. Most már egyre gyorsabban el fogja engedni, ha egyszer elkezdett kagylósra rozsdásodni. Két rozsdamentest vegyél bele, azzal nem lesz ilyen probléma. Nem olcsó, de nem tud elromolni.

[link]

(Lehet persze, hogy amibe beleül a golyó, az ment tönkre, de annak lényegesen kisebb a valószínűsége, mert a golyó általában szabályosan koptatja.

2023. nov. 20. 17:06
 12/13 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

11-es! Így van, erre már nem is akartam kitérni, de valamiért nekem is olyan golyót tettek bele, ami rozsdásodott, aztán állandóan elengedte a vizet, végül kibökte a kútfúró, hogy vegyek rozsdamentes golyót. Na, 100 Ft helyett volt mondjuk 300 Ft.

Úgyhogy ha engedi a vizet, akkor a golyó nem zár jól.

Én szivattyú szaküzletben vettem a rozsdamentes golyót. Előtte a rozsdásodókat gazdaboltban / kertészeti boltban vettem.

2023. nov. 21. 07:27
 13/13 anonim ***** válasza:

Én csapágyboltban vettem, direkt rozsdamentest kértem.

Az eredetieket, amik szétrozsdásodtak, a kútfúró tette bele.

2023. nov. 21. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!