Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kerti csapot hogyan kell...

A kerti csapot hogyan kell teliesiteni? Elzartam de alul kb omlik a viz.

Figyelt kérdés
Mi a menete? Van egy nagy vascsovem ami hozzavalo azzal elforditottam balra a pocokot utkozesig de alul a pocok alatt elkezdett eleg erosen folyni a viz igy gyorsan elzartam. Ez igy normalis? Mi a menete pontosa?

#kert #csap #teliesítés
2021. okt. 8. 10:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%
El kell zárni a főelzárót és azt a csapot ki kell cserélni.
2021. okt. 8. 10:36
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Törött a szelep, cseréld ki.
2021. okt. 8. 10:40
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem a csap folyik, hanem a cso ahol elzartam az aknaban a kerti csapnak a csovet a leagazas utan. Sajnos nem vagyok szaki igy a pontos nevet sem tudom. szoval elforditottam jobbra hogy elzarjam a csovet a kerticsaphoz es elkezdet erosen folyni ott ahol ezartam.
2021. okt. 8. 10:44
 4/20 anonim ***** válasza:
0%
Majd a vízszerelő megcsinálja. Ne hagyd úgy, mert komolyabb csőtörés lesz a vége. Ha van lakásbiztosításod, akkor annak a terhére mehet.
2021. okt. 8. 10:57
 5/20 anonim ***** válasza:
96%

Ennyi eletkeptelen embert istenem... lehet lepontozni :D

Kerdezo: fagycsapnak hivjak.

Amikor elforgatod rajta a kulcsot akkor egy ideig a vizhalozat fele fordul a fagycsap igy jon belole a viz. Ha tovabb tekered akkor a spricceles alamarad, viszont a fagycsap feletti csobol rajta keresztul kifolyik a viz. Igy fog kiurulni a kerti csapod. Azt kozbe ki is kell nyitni, hogy felulrol levegot kaphasson.

A te esetedben azt tudom elkepzelni, hogy nem tekerted el teljesen a fagycsapot. Elsonek azt nezzed meg. Utana pedig azt, hogy mennyi viz lehet felette a csoben. Annak ki kell ott folynia.

Ez alapjan kell megallapitanod, hogy csak a csobol folyik vissza a viz, vagy valoban a halozatrol jonne vissza.

Tehat spriccel 10bar-al vagy csak folyik kifele?

Ha csak folyik akkor adj neki par percet. Es nyissad ki a kerti csapodat is teljesen.

2021. okt. 8. 14:37
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól írja az előző. A fagycsapnak ez az üzemszerű működése. A hálózat felé elzár, a fagycsap utáni részről pedig az aknába leengedi a vizet. Egy kerti csap esetében ez max. 5 másodperc. Ha még 10 másodperc után is folyik, akkor van gond.

Ha teljesen, ütközésig elfordítottad a fagycsapot, és fent a kerti csapot megnyitod, akkor mondjuk 3 másodpercig sugárban folyik, utána még egy kicsit csepeg. Ha 10 másodperc után is rendesen folyik, vagy egy perc múlva se áll el a sűrű csepegés (egy-két cseppenésen túl), akkor lehet, hogy vízköves. Akkor többször egymás után ütközésig nyisd-zárd, a normálisnál valamivel erőszakosabban, hogy megtörjön a vízkő. Utána ismét próbálkozz. Ha még most se jó, és fél-egy perc után se áll el teljesen a sűrű csepegés, akkor kell elgondolkodni a cserén.

2021. okt. 8. 16:20
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Az #-ös is meg a #6-os nagyon jól megírta, hogy mit kell tenni. Csatlakozom hozzájuk.

Vajon miért lett mégis lepontozva az #5-ös?

2021. okt. 8. 16:49
 8/20 A kérdező kommentje:

Koszi #5, #6 es #7

megnezem a leirtak szerint.

nalam ket pocok van a fagyzaronal. ha elforditom utkozesig balra akkor nyitva ha jobbra akkor zarva.

Akkor a lepesek

Az aknaban elforditom a fagyzarot

kinyitom a csapot fent

varok 5-10 masodpercet es meglatom mi ujsag

ha fovezeteket nem zarjam el az oranal eloszor?

2021. okt. 8. 20:10
 9/20 anonim ***** válasza:
42%
Elárhatod ha akarod, de egyébként nem szükséges.
2021. okt. 8. 20:16
 10/20 anonim ***** válasza:

A fagycsap a vezeték legalacsonyabb pontján van egy aknában. Így tud általa kifolyni a víz az órától (tehát azt a csapot el kell zárni az óra után a fagycsap felé, különben az órától a fagycsapig eső vezetékből állandóan folyna a mért vízmennyiség. Ezt kell megakadályozni.

Ugyanígy folyik a fagycsapig a másik irányból jövő víz, de ahhoz hogy jól folyjon és ne keletkezzen a csőben vákuum, a (locsoló)-csapot ki kell nyitni és maradjon nyitva tavaszig.

Lényeg, hogy a fagycsap kinyitása az óra utáni vezetékeket teljesen víztelenítse.

2021. okt. 8. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!