A kerti csapot hogyan kell teliesiteni? Elzartam de alul kb omlik a viz.
Nem jól írja az előző.
A fagycsap a hálózat (és az óra) felé zár, csak az utána lévő részről engedi le a vizet, tehát nem kell elzárni az óránál a szelepet. Hiszen akkor a lakóház vizét is elzárnánk, mert nyilván sehol nincs külön órája a kerti csapnak.
Az óránál csak arra az időre kell elzárni, ameddig cseréled a fagycsapot (ha mégis rossz).
" mert nyilván sehol nincs külön órája a kerti csapnak."
ahol be van kötve a szennyvízcsatorna és nem akarnak a kerti csapon fogyasztott vízre nyennyvízdíjat fizetni, ott lehet, hogy van külön óra...
És a szolgáltató elfogadja ezt? Amikor ezzel foglalkoztam, még a társasházi almérőket se fogadta el, csak azok alapján dobta szét a lakóközösség a ház főmérője alapján kiszámlázott összeget.
Nálunk olyan lehetőség volt, hogy ha kérvényeztük, a nyári fogyasztás 10 %-ára nem kellett csatornadíjat fizetni. De már ez is megszűnt.
Sziasztok,
Sztem csak megijedtem elsore vagy kaprazott a szemem.
Elzartam a fagycsapot, majd rogton kinyitottam a kerticsapot fent.
siman kifolyt es ennyi.
a kerti csapot nyitva kell hagynom vagy elzarhartom?
koszi a segitseget
Elzárhatnád mert a csőben már csak levegő van, de ilyenkor nyitva szoktuk télre hagyni.
Mivel a csőben magasan van egy adag víz, ezért a gravitáció hatására nyomást kreál a fagycsapnál, ezért nem csak simán kifolydogál, hanem tényleg olyan mintha "ömlene", egy kicsi ideig. Lehet másodjára már nem maradt benne annyi víz az első alkalom után, hogy nagyon follyon.
Mind1, örülünk. 5. voltam. Örülök, hogy nem kellett szerelő ;)
Igen, nem 5-10 masodpercig folyt ahogy irtak hanem 1 perc max masfelperc mire elallt.
koszi meg1szer.
Nálad akkor még valami van a fagycsap után, nem csak maga a kerti csap. Mert amúgy honnan jönne egy percig a víz?
Amúgy ha otthoni csap, akkor még kár volt elzárni, később is jól jöhet, akár csak kézmosáshoz, ha dolgozol valamit. Kb. -2 kell legalább, hogy megfagyjon benne a víz, és -5 vagy még hidegebb, hogy károsodás történjen.
Én nem lakom ott, ahol a kerti csapom van, és már fagyott meg benne a víz. De gázlámpával kiolvasztottam a földből kiálló részt (nem kellet neki sok), utána leeresztettem a vizet a fagycsappal, és azóta is jó.
Koszi, csak a csap van ott es nem 5-10 masodperc volt.
otthoni csap, de jo ez most igy elzarva.
koszi a segitseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!