Akinek van zártkertje vagy kertje máshol ahol lakik az milyen gyakran jár ki kertészkedni?
Amig dolgoztam csak hétvégeken.Nyugdijasként már hét közbe is.
Amikor elfogyott az erő,eladtuk mielőtt még a gaz felverte volna .
Mindenkinél a terület távolsága, mérete, művelésmódja szerint.
Nekem volt egy 32 km-re lévő dupla kertem (ill. apámé, csak nem akarta eladni, és nagyobb részt én műveltem), ott termeltünk eladásra dolgokat. Oda tavasszal heti 2, szezonban heti 3 alkalommal kellett járni. Most már ez nincs, csak ugyanabban a faluban a ház kertje, oda tavasszal 7-10 naponta mentem, mostanában heti 2x, mert azért ott is vannak eladható gyümölcsök, amiket szedni kell, bár azok már csak a ház és telek fenntartásának, valamint az oda járkálásnak költségét fedezik. És persze, már nem reggeltől délutánig kell kertészkedni, mint a nagy kert idejében, mert lényegesen kevesebb a munka. De ha valami megért, akkor azt le kell szedni. És nem zölden ám, mert pont azért vásárolnak nálunk, mert nem olyan tökéletesen éretlen árunk van, mint amit pl. a Lidlben adnak, hanem hetente kétszer válogatva szedett gyümölcsünk.
Plusz még van egy kisebb, 1000 m2-es gyümölcsös zártkert a lakhelyemtől 7 km-re, oda délutánonként is kiszaladok, ha valamit szedni kell. Ide tavasztól őszig az elvégzendő munkák szükséglete alapján 2-10 naponta megyek. Általában 1-3 óra munka van alkalmanként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!