Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akinek van zártkertje vagy...

Akinek van zártkertje vagy kertje máshol ahol lakik az milyen gyakran jár ki kertészkedni?

Figyelt kérdés
2023. aug. 26. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amig dolgoztam csak hétvégeken.Nyugdijasként már hét közbe is.

Amikor elfogyott az erő,eladtuk mielőtt még a gaz felverte volna .

2023. aug. 26. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő időjárás mellett ill. az elvégzendő feladatoktól függően pár napot itt, párat ott töltök.
2023. aug. 26. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs kert, csak gyümölcsös. Szóval változó, ha füvet kell nyírni, ott kell lenni. Tavasszal metszés, permetezés, aztán szüretkor szintén ott kell lenni. Tavasztól-őszig, átlagban legalább minden második hétvégén ott vagyok! Azonban ez olyan, hogy annyit vagy ott, amennyi munkát csinálsz magadnak! Az sem muszáj, amit én csinálok, hogy ha kb. 20-25 centis a fű, már lenyírom!
2023. aug. 27. 10:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindenkinél a terület távolsága, mérete, művelésmódja szerint.

Nekem volt egy 32 km-re lévő dupla kertem (ill. apámé, csak nem akarta eladni, és nagyobb részt én műveltem), ott termeltünk eladásra dolgokat. Oda tavasszal heti 2, szezonban heti 3 alkalommal kellett járni. Most már ez nincs, csak ugyanabban a faluban a ház kertje, oda tavasszal 7-10 naponta mentem, mostanában heti 2x, mert azért ott is vannak eladható gyümölcsök, amiket szedni kell, bár azok már csak a ház és telek fenntartásának, valamint az oda járkálásnak költségét fedezik. És persze, már nem reggeltől délutánig kell kertészkedni, mint a nagy kert idejében, mert lényegesen kevesebb a munka. De ha valami megért, akkor azt le kell szedni. És nem zölden ám, mert pont azért vásárolnak nálunk, mert nem olyan tökéletesen éretlen árunk van, mint amit pl. a Lidlben adnak, hanem hetente kétszer válogatva szedett gyümölcsünk.

Plusz még van egy kisebb, 1000 m2-es gyümölcsös zártkert a lakhelyemtől 7 km-re, oda délutánonként is kiszaladok, ha valamit szedni kell. Ide tavasztól őszig az elvégzendő munkák szükséglete alapján 2-10 naponta megyek. Általában 1-3 óra munka van alkalmanként.

2023. aug. 27. 15:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Van egy családi, közös kertünk, amit kvázi szekciókra bontva művelünk. Az én részem az ahol a gyümölcsfák vannak, évente kb 8 alkalommal jutok el oda, akkor viszont akár napokig dolgozom benne. Nem ideális, mert messze van, több száz km-re innen. Viszont ha közelebb lenne, sem szánnék rá több időt, így is el tudom végezni amit el kell. Sőt, lehet hogy még gyorsabb lennék, egyből tudnék korrigálni, nem kellene hónapok múlva "visszamenni" stb.
2023. aug. 29. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!