Hogyan történik a gabona elgázosítása, hogy a kártevők ne szaporodjanak el benne?
Milyen gázzal szokták ezt csinálni? Nem károsítja a gabonát is a gáz? Lehet utána még vetőmagként használni?
Búza esetében ezt hol szokták elvégezni? Lehet azokban a henger alaú silókban is végezni?
Otthoni körülmények között én csak ózonnal tudnám kezelni, de biztos vagyok benne, hogy nem így szokták nagyüzemi körülmények között. Abban biztos vagyok, a molyok és egyéb kártevők ellen ez is hatásos lenne, de nem tenné tönkre a magokat is? Fogyasztható maradna utána? Kicsírázna mégegyszer, ha ózonnal kezelem?
Általában foszfor-hidrogén gázzal történik a gázosítás. Szilárd szert használnak, ami nedvesség hatására fejleszti a gázt. Silókban megoldható, hogy csak hozzákeverik a szert a gabonához, aztán később meg átrostálják, ne maradjon benne szilárd maradék.
A kezelt gabona nem károsodik semmilyen mértékben.
Ilyen szert kizárólag gázmesteri képesítéssel lehetséges használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!