Szilvafát virágzás után mivel,mikor kell permetezni?
Mospilan-al poloskaszagú szilvadarázs ellen.
Szokott olyan lenni hogy még éretlenül lehullanak a szilvák a fáról? Ha igen, az a szilvadarázs kártétele.
Akkor kell permetezni szilvadarázs ellen, mikor még nem hullott le minden szirom. Mivel az elsőként elnyílt virágokon ilyenkor már kelhet a pete. Én pont ma nyomtam le az egyik telken Spilannal, holnap meg a másikon. (Hamarabb jobb lett volna a legtöbb szilván, de nem értem rá, vagy esett.) Ez a szer nem méhveszélyes, de egyébként is, a nyílás végén már nincs nektár a legtöbb virágban, nem nagyon járják a fát a beporzó rovarok.
Nyílás idején, ugye, lepermetezted virágmonília ellen.
A szilvadarázs után majd akkor kell legközelebb permetezni, mikor vagy 2 hét múlva levéltetvek lesznek rajta. Tetszőleges felszívódó levéltetű elleni szerrel. Annyira azért nem tetszőleges, hogy olyat válassz, ami molyok ellen is jó. Felszívódó meg azért kell, mert a szilvalevél bepöndörödik a levéltetvektől, ők a tekercs belsejében laknak, és a kontakt szerrel nem tudod elérni őket.
Levéltetvek ellen nem szokott elég lenni 1 permetezés, 2-3 is kell, mikor látod őket megjelenni. Ez jó esetben lerendezi a molyok első nemzedékének nagy részét is, és nem lesz majd (nagyon) kukacos éréskor a szilvád. (Levéltetűnél nem kell megvárni, hogy ne lehessen látni a fát rengeteg levéltetűtől, hamarabb jobb és hatásosabb a védekezés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!