Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kála virág virágzása megállhat...

Kála virág virágzása megállhat úgy, hogy soha nem nyílik ki?

Figyelt kérdés

Sose történt ilyen, de most olyan, mintha ez jönne. Vagy hülyeség?

Ősszel behoztam cserépbe ültetve, azóta gyengén fűtött helyiségben, napfényben vannak. November óta nyílnak is szépen. Sok idő míg kinyílik egy megjelenő bimbó. Viszont most van egyszerre 3 bimbó is (különböző példányokon), amik úgy tűnnek, hogy vagy 2 hete semmi változást nem mutatnak. Pedig már eléggé kifehéredtek, el is kezdték résnyire szétnyílni. De itt megálltak kb két hete. Pedig kapnak vizet is.... Nem szomjaznak.

Mi lehet a baj? Ennyi idő alatt simán ki szoktak nyílni.

Talán így is maradnak má?? Sose nyílnak ki???

2023. febr. 14. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, hogy "befagy" a bimbó. Még várj türelemmel, vagy nagyon óvatosan próbáld "kitekerni" a bimbót, kicsit megnyitni.
2023. febr. 14. 13:53
 2/4 A kérdező kommentje:

Levél nem fogja, hiszen már mind szép hosszú különálló, és a saját szirmànak széle sem, tuti, mondom, màr résnyire a közepén be is látni a bimbóba.

Így àll.

...

És nem értem miért.

2023. febr. 14. 14:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem még várj vele, lehet, most lassabban kíván kinyílni. Nálam sem egyformán nyílnak, van, hogy egy hónap is simán eltelik. Szerintem még várj.
2023. febr. 14. 14:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én az orchideával jártam így. Pedig 2 ága is tele van dundi bimbóval.

Valamiért most ez történik....

2023. febr. 14. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!