Kezdőoldal » Otthon » Kert » Komposztálhatók még ezek a...

Komposztálhatók még ezek a levelek?

Figyelt kérdés
Nyáron 3x-or is permeteztem a barackfáimat kék színű por formában kapható réz-kénnel kéktetvek ellen mivel nagyon nehezen akarták feladni.

2022. dec. 19. 19:01
 1/3 A kérdező kommentje:

A csomagolásán az volt feltüntetve, hogy 1 évben legfeljebb egyszer permetezzünk vele.

Már eltettem külön komposzt ládákba csak bizonytalan vagyok benne, hogy tavasszal felhasználjam e.

2022. dec. 19. 19:05
 2/3 mindentudó99 ***** válasza:
69%
Fel. A réz kén teljesen ártalmatlan szerek
2022. dec. 19. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Már ne is haragudj, de valakit igazán megkérdezhettél volna, mielőtt hülyeséget csinálsz. Akár minket, itt. Ha már a szer csomagolásán lévő szöveget se olvasod el.

Kezdjük ott, hogy se a réz, se a kén nem rovarölő szer. A réz ugyan sejtméreg, és rákkeltő nehézfémként viselkedik, de akkor se rovarölő. A rovarok esetleg rosszul érzik tőle magukat, de többnyire nem pusztulnak el. Rovarok ellen rovarölőt használj legközelebb, abból egyetlen - megfelelő módon végzett - használat is 100%-os eredményt ad. És lényegesen olcsóbban, meg kevésbé veszélyezteted magad.

Rezet barackra nem is szabad használni vegetációban, csak levélmentes állapotban, lemosásra. Tehát még a fáidat is károsítottad, nem csak magadat és a környezetedet. Mindezt teljesen feleslegesen.

A konkrét kérdésre: bár gombaölő hatású szereket használtál, de azokat mostanra túlnyomórészt lemosta az eső a talajba. A leveleken már csak minimális mennyiség van, a komposztálódást legfeljebb egy nagyon kicsit lassítja, de nem gátolja. (Én a gyümölcsfák alatt nem is szedem össze a leveleket, azok ott helyben eltűnnek, a lebontó gombák és a giliszták áldásos munkája nyomán.)

2022. dec. 20. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!