Komposztálhatók még ezek a levelek?
A csomagolásán az volt feltüntetve, hogy 1 évben legfeljebb egyszer permetezzünk vele.
Már eltettem külön komposzt ládákba csak bizonytalan vagyok benne, hogy tavasszal felhasználjam e.
Már ne is haragudj, de valakit igazán megkérdezhettél volna, mielőtt hülyeséget csinálsz. Akár minket, itt. Ha már a szer csomagolásán lévő szöveget se olvasod el.
Kezdjük ott, hogy se a réz, se a kén nem rovarölő szer. A réz ugyan sejtméreg, és rákkeltő nehézfémként viselkedik, de akkor se rovarölő. A rovarok esetleg rosszul érzik tőle magukat, de többnyire nem pusztulnak el. Rovarok ellen rovarölőt használj legközelebb, abból egyetlen - megfelelő módon végzett - használat is 100%-os eredményt ad. És lényegesen olcsóbban, meg kevésbé veszélyezteted magad.
Rezet barackra nem is szabad használni vegetációban, csak levélmentes állapotban, lemosásra. Tehát még a fáidat is károsítottad, nem csak magadat és a környezetedet. Mindezt teljesen feleslegesen.
A konkrét kérdésre: bár gombaölő hatású szereket használtál, de azokat mostanra túlnyomórészt lemosta az eső a talajba. A leveleken már csak minimális mennyiség van, a komposztálódást legfeljebb egy nagyon kicsit lassítja, de nem gátolja. (Én a gyümölcsfák alatt nem is szedem össze a leveleket, azok ott helyben eltűnnek, a lebontó gombák és a giliszták áldásos munkája nyomán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!