Aki szeret kertészkedni, az miért csinálja, mit szeret benne?
Mert szükségem van a termésre, és úgy autentikus, ha én állítom elő.
Ezen fölül azért maga a munka inkább tölt, mint merít. Ahogy az utolsó hozzászóló tűpontosan leírta, az öregek nem értettek hozzá, kínlódtak, az volt a munka "morál". (Ma ugyanez áttevődik a gyárba, irodába.) Némi szakértelemmel csodákat lehet művelni (szó szerint művelni :)), egészséges, ergonomikus környezetben, friss levegőn, kinn a zöldben. Valamint szeretek rendszerben gondolkozni, egy jó kert pedig maga a tökéletes rendszer, ahogy a teljes kertészeti termesztés az tud lenni.
Szántóföldi dolgokhoz, dísznövényekhez, állatartáshoz stb. nem értek, ezek szerintem csak rokon szakmák, de nem tartom kizártnak hogy valaki ebben lel hasonló örömökre.
Még egy szempont: szeretem a régiségeket, történelmi dolgokat, antik szakirodalmat is - bármit termeszt az ember, remek indok ezeknek a tanulmányozására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!