Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezen a nyáron rengeteget...

Ezen a nyáron rengeteget küzdök a levéltetvekkel. Most tényleg több van?

Figyelt kérdés
2023. aug. 12. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Helyfüggő, szerintem.

Szilván nálam alig volt idén.

Viszont letermett nyári almán láttam pár napja néhány hajtáson, máskor nyáron nem szoktak lenni. Annyira mondjuk nem szoktam küzdeni velük, lenyomom őket valami permettel, és megint nem lesznek.

2023. aug. 12. 20:47
 2/9 mindentudó99 ***** válasza:
Miért kell azokkal küzdeni? Fújd le valamivel. Idén nálam kevesebb volt
2023. aug. 12. 21:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Nekem erkélyen szállták meg a minirózsát meg a begóniát, ptúnián is van valami.. Vettem kombinált tetű permetet és fujkálom szorgalmasan, csalán teával is fujtam őket, de semmitől nem pusztulnak :(
2023. aug. 12. 23:25
 4/9 anonim ***** válasza:

A mg-i boltban vegyél Spilant, azt használd. Egyszer kell fújni.

A petúnián lehet pl. tripsz, a Spilan azt is viszi.

De lehet takácsatka is, ahhoz atkaölő kell. Az atkát arról lehet felismerni, hogy nagyon finom pókhálószerű szövedéket készítenek, és ezen mászkálnak a tűhegynyi állatok.

2023. aug. 13. 05:20
 5/9 A kérdező kommentje:

Legjobban most a mini rózsáért aggódom. Először megtámadta a levéltetű, nagyon nehéz volt kipusztitani. Aztán most látom takácsatkás lett. A sérült leveleket mindet leszedtem, mar csak az üres ágak vannak. Meg egy-két új hajtás. Van még remény hogy megmarad? 😭

Arra gondoltam hogy atültetem előtte lefürdetem egész a gyökeréig es új földet kap. Vagy az most nagy tortúra lenne neki betegen? Most csalán zsurló főzettel permetezem.

2023. aug. 13. 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Nincs még elég baja, ki akarod nyírni a földcserével? Annak abszolút semmi haszna nincs.

A zsurlófőzetnek se. Atka ellen atkaölő való. Pl.:

[link]

Gyógyszertárban veszel egy 2 ml-es fecskendőt, meg kéred hozzá a legvastagabb tűt. A kettő együtt lehet vagy 25 Ft. Ezzel ki tudsz mérni akár 1 dl-hez való szert is, virágspricnivel ráfújod a rózsára, több irányból, és nem kell tovább küzdeni az atkával. A maradék szert meg elrakod a hűtőbe, egy évig el elvan, hátha lesz még ilyen problémád.

A levéltetűvel is azért kellett kínlódni, mert mindenféle hülyeséggel szórakoztál, rendes rovarölő helyett.

2023. aug. 13. 13:51
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezt használtam, mar elfogyott, de semmit sem ért.

[link]

2023. aug. 13. 14:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért nem kell ilyen vackokat megvenni. Rajta is van, hogy gyérítésre alkalmas, nem a növény letakarítására. Ha rákeresel az összetevőkre, látod, hogy semmi igazi rovar- vagy atkaölőszer nincs benne. Ha minden második elpusztul, az meg nem jelent semmit, mert szaporodnak szorgalmasan.

Ott vannak az említett valódi növényvédőszerek, azokkal van esélyed.

2023. aug. 13. 15:12
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát én azt hittem van benne rovarölő szer. Ez elég megtévesztő.

Veszek akkor olyat amit ajánlottál. Hatha még menthetők. Köszi

2023. aug. 13. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!