Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egyik szobanövényemen fehér...

Egyik szobanövényemen fehér levéltetvek jelentek meg. Hogyan tudnám házilag permetmentesen eltüntetni ? (kép)

Figyelt kérdés
[link]
2022. aug. 24. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Sztem az nem levéltetű, hanem pókhálós moly vagy lepkeka ócs. Mindenesetre nehéz védekezni ellene.
2022. aug. 24. 16:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Töröld le nedves törlőkendővel naponta. Ha kellően vastag kutikula van a levélen, akkor 20-30%-ra hígított denaturált szeszt is kipróbálhatsz. Ha van dohányos a családban, akkor a cigaretta csikk áztatólé kiválóan hatásos lehet.
2022. aug. 24. 19:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem levéltetű, de a rossz kép miatt nem ismerem fel. Az biztos, hogy rovar, nem atka vagy ilyesmi. (Ez a védekezés miatt fontos.)

Mivel nem biztos, hogy minden részhez hozzáférsz, ezért én felszívódó rovarölőt használnék, pl. Spilant:

[link]

Olyan sokkal olcsóbb szerek nincsenek, és ebből a felesleget el lehet tenni későbbre, hátha lesz még máskor is rovarod.

Vagy ha van kerttel rendelkező ismerősöd, kérj egy tizedgrammot, ez szinte mindenkinek szokott lenni otthon. Virágspriccelőben fél deci vízben feloldod, teszel bele két cseppenés mosogatószert a tapadás miatt, és lefújod.

2022. aug. 25. 11:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Egyelőre langyos vízzel csap alatt lemostam a leveleit, lemostam rola azokat a fehér pöttyöket, mostmár csak a levélen sárga foltocskák vannak, ott ahol a fehér valamik voltak. Most várok mi fog történni és ha megint előjönnének akkor kipróbálom az ajánlott rovarölőt.
2022. aug. 26. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!