Ha egy facsemete körbe van véve vakondhálóval, akkor azt idővel el tudja nyomni a fa gyökere?
A betont is szét tudja nyomni, a vasat pedig körbenövi és/vagy szétnyomja.
Szerinted egy vakondháló akadály egy fának?
Lehet, hogy hosszú idő után elszakad a műanyag, de addig is gond lesz belőle. Ez egy erős, nehezen szakadó, időálló műanyag.
Keress valahol egy bármilyen facsemetét valami bozótosban, tekerj rá valami műanyag kötözőt, és nézd meg egy év múlva. A kötözés utáni részen többszörösére vastagszik idővel, a műanyag mélyen belevág. (Én rengeteg ilyent láttam már, mikor nem szedtem le időben oltás után a kötözést... Csináltam már vagy 1000-et, és időnként elfelejtem... Mondjuk, a madzag alatt fél centi vastag az ág, a madzag után meg 2 centire van vastagodva.)
Ugyanez történik a gyökerekkel, ha átmennek a lyukakon, és megvastagszanak. A vakondháló még 30 év után is vakondháló marad.
Nem fog elpusztulni a fa, mert ezek rengeteg mindent kibírnak, de nem tesz jót neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!