Facsemete 2. évében megszabad hagyni minden termését?
Figyelt kérdés
Tudtommal első éven minden termést lekell szendi, le is szedtem, de pl. van 2 körtefám, meg egy cseresnye, amin már van kb. 10db gyümölcs. A kérdés az, hogy ezeket lekéne ritkítani, mondjuk csak max 3-4 darabra, vagy meglehet hagyni mindet? Nem fog ártani a fának? Ha kell kép a fáról, tudok csatolni. Attól félek, hogy túl sok energiát fog elvenni ez a gyümölcsmennyiség és nemhogy elszárad a fa. Köszönöm a válaszokat.2023. máj. 22. 11:41
1/4 anonim válasza:
Sokat semmi képp sem hagynék meg,mert a termések kicsik lesznek.Csalódni fogsz a fában.
2/4 anonim válasza:
Elhullajtja úgyis a termés nagy részét, én nem bántanám.
3/4 anonim válasza:
A cseresznyén nyilván maradhat 10 szem.
Viszont ha körtén 10-et meghagysz, az már visszafogja a fa fejlődését. Később lesz belőle rendes, termő méretű fa.
Most, ilyen kicsi korban még nem akkora gond, meg még magától is fog eldobálni. De olyan 3 cm átmérő körül már megritkítanám, 3-4-re. Ennyi is csak azért maradjon, hogy legalább 1 szemet meg tudj kóstolni, mit is dédelgetsz... (Permetezés nélkül nem biztos, hogy mind megmarad rajta, ha a szomszédságban vannak gyümölcsfák, és át tudnak jönni a mindenféle molyok.)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, inkább akkor lecsipedem a körtéket 3-4 szemre és ez lesz a legbiztosabb. Tisztában vagyok vele, hogy még nem fog nagy termést hozni, csak konkrétan reménykedem, hogy sikerül kóstolnom idén a termésből. Tudni szeretném, hogy mit vettem :)
2023. máj. 22. 23:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!