Kezdőoldal » Otthon » Kert » 4 ütemű fűnyírónak mi lehet a...

4 ütemű fűnyírónak mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Fűnyírás közben bal oldalt 2 kerék lecsúszott az árokba, így a kés belekapott a földbe. Ezután 10 percig nem volt semmi gond. Majd hirtelen leállt. Berántottam, indult egyből. 10 másodperc múlva megint leállt.

Oldalra döntöttem, hogy megnézzem feltekert-e valamit. Semmi rendellenes dolog nem volt.

Beindítottam megint. 10s múlva leállt, de most már füstöt is köpködött.

Ezután látom, hogy 1 deci olajat engedett a földre. Ez nem tudom, hogy az oldalra döntésnek köszönhető-e (bár eddig így csináltam, amikor takarítottam).

Azóta nem mertem indítani, mert nem tudom az olaj honnan folyt el.

2023. júl. 2. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hogy először miért állt le az jó kérdés.

Másodjára a felborítás miatt köpködött. A gyártó előírásai szerint kell döntögetni! (Az enyémet például csak hanyatt, a tolókar felé szabad megdönteni.) Különben az történik ami nálad is: a motorból a kenőolaj bekerül a karburátorba, szívótorokba és az égéstérbe. Az elégett motorolaj füstjét látod. Én javasolnék egy szervizt, mert az olaj lerakódik a karburátorban és eltömíti a pici nyílásokat.

2023. júl. 2. 14:13
 2/3 anonim ***** válasza:

De az is megoldás ha járatos tíz percig amíg az olaj elég.

Legalábbis szerelő nekem is ezt mondta Csinálni ezzel nem tud semmit.

Csak óvatosan a döntögetéssel mert annyi lesz a főtengelynek

2023. júl. 3. 08:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nívózd le! Amit elpöfögött olajat, meg ami kifolyt azt pótolni kell! Töltsd felső nívóig!
2023. júl. 3. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!