2 vagy 4ütemű fűkasza?Érdekelne h miert a 2ütemű vagy miert nem és h miert a 4ütemű vagy miért nem!
2 ütemű hatékonyabb, de csak nagy fordulaton adja le jól a teljesítményt.
A 4 ütemű már kis fordulaton is jól dolgozik. Szerintem csak arra az egyre jó, ha a munka jelentős része valamiknek a körülnyírása, hogy ne verje szét a nagy fordulatú damil a növényt, se magát. Pl. erősen lejtős területen nem gyommentesítik a szőlőt, hanem füvesítik, és nyírják. Ilyen munkára érdemes 4 üteműt venni. Ha csak kevés dolgot kell körülnyírni, az megoldható 2 üteművel is, viszont a sima részeken azzal haladósabb a munka.
Minél nagyobb fordulaton működjön, hogy a feltekert hosszú füvet is szét tudja verni, és ne kelljen megállni leszedni a feltekert anyagot.
Nagy területre, és egész napos használara lehet hogy megéri a négyütemű, mert kevesebbet fogyaszt és csendesebb, átlag területre én kétüteműt vennék.
3 éve használok 4 ütemű fűkszát. Makita, a legkisebb, amit árulnak, 24.5 ccm. 700-800 négyzetméteres terület, kéthetente vágom, így nem hatalmas a gaz, ezt bőven viszi.
Hidegen kb. 3-ik húzásra indul, én nagyon szeretem, a hangja sokkal jobb, mint a kétüteműnek.
Erősen lejtős területre tartósan nem jó, úgy tudom, az olajozás miatt, oda jobb a kétütemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!