Megoldható hogy 2 ütemű motor helyére 4 ütemű menjen?
Nem lesz jó,a 2üteműhöz más áttételű a hajtás! nagyon lassú lesz.
Én próbáltam anno a Tomos motor helyére a Briggs-t átrakni,elment vele egy nagy csomó idő,és mégse lett jó.
A kétütemű motorok jellemzően pörgősebbek, ezért olyan a kapa áttétele, hogy jobban lassítja a motorfordulatot, mint a négyüteműeknél. Tehát ha négyüteműt teszel rá, akkor a kapák lassabban fognak forogni.
De természetesen megoldható a csere. Nekem is volt ilyen gépem, hogy négyütemű motorral használtam, és lassan forgott ugyan, de az áttétel miatt nagyobb volt az erő. Felraktam még mindkét oldalra egy 4. kapatagot is, mivel szántás elmunkálásához és fák aljának gyommentesítéséhez használtam, oda jó volt így.
Biztos tudsz venni neked megfelelő motorral is gépet, szóval szerintem ne szórakozz a variálással, árban se jársz jól, ha elhajítasz egy új motort. Vagy ha mindenképpen ezt akarod, használd ezzel a motorral, az se rosszabb megoldás, mint egy négyütemű motorra való átszerelés.
Mármint, nem Robi... Először én se értettem, hogy jön ide a Robi, ami egy márka, aztán rájöttem, hogy valószínűleg úgy általánosságban érted...
A motorokkal valószínűleg nem az a baj, hogy kétüteműek, hanem hogy bóvli kínaiak. Ha nem csak ilyen nagyonalkalmi munkákra használod, akkor ez lehet a baj.
Vagy eleve egy rosszul megtervezett hajtómű, nem alkalmas semmire.
Lehet, jobban járnál egy használt, magyar hajtóműves géppel. Attól függően persze, mire használod. Sorközművelésre való magyar gép már nem nagyon van, a nagyon régi Robi-52 esetleg.
Ha leírnád, hogy Mo-on vagy Szlovákiban laksz, akkor talán tudna ajánlani valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!