Fűkaszálásért mennyi pénzt lehet el kérni?
Fűkaszálásért mennyi pénzt lehet el kérni és hogyan, négyzetméterre vagy órabérbe esetleg tankra? Ha tankra, egy 0.8-as tank mennyi idő vagy nm2 alatt fogy ki?
Ha nagyobb a fű, vagy nehezebb a terep, esetleg össze kell szedni a füvet akkor mennyire emeli meg az árat?
Ez nagyon macera és nem is éri meg.
Ilyen benzinárak mellett és szélsőséges időjárásban 6-10kg kaszát tartani és még mozogni is vele nagyon megterhelő nem is beszélve arról ,hogy simán az arcodba csapódik esetleg egy kutyaka..ki ami roppant kellemetlen.
Persze vannak eszközök amikkel picit rásegítesz de igazából nagyon nem is éri meg és igény sem lesz rá. Ennyiből inkább jobban jársz egy haszonállattal például.
látom kezdő versenyző vagy..a sok eső miatt lesz kereslet a fűnyíró mesterekre.
Amit felszámolhatsz:(szerintem) üzemanyag, géprezsi(damil, kenőolaj,) a te időd, ruhatisztítás, gereblézés, nyesedék elszállítás(zsákbagyűjtés)..
Védőfelszerelés mindenképp kell..
Lagalább tízezer a te óradíjad, + üzemanyag, amortizáció..óránként húszezer kiszállással együtt, a többit meglátod. Kialakul, a nyítandó terület minősége nagyon fontos...ami kővel televan,azt el se vállald..vagy dupla áron, mert kőmentesíteni kell.
Szóval nem olyan egyszerű a bér-fűkaszálás, mint sokan gondolják
Értem, köszönöm a válaszokat. Egyébként mellék állásban vállalnék, még nem tudom mennyi a kereslet mert igen még teljesen kezdő vagyok, bár dolgoztam már pár órát bérbe régebben. De számítok keresletre most a sok eső miatt, gondolom hogy nem egyszerű a dolog, ezért is érdekelnek mások tapasztalatai.
Én hasra ütve 7-8 ezret gondoltam úgymond órabérre (nem Pest) beleszámolva az egyéb költségeket, csak nyírás alap nehézségi terep,
3-as kicsit meglepődtem hogy 15-20-et ellehet kérni, de ez gondolom függ attól is merre. Csak fizetés kiegészítésként vágnék bele.
Van, ahol tankra vagy órára szabják meg, de amennyire én tapasztalom, inkább m2-alapon számolnak, egyedi árakkal. Számla nélkül 15-20 Ft/m2 alapvetően, településtől függően. Plusz 2000 alapárat is felszámolhatsz kiszállásra (gondolom, helyben dolgoznál), aztán ha sok mindent kell körbenyírni, túl nagy és/vagy megdőlt a fű, stb., ilyesmire plusz felárat. Úgy szokták, hogy ingyen kimennek felmérni, mondanak egy árat, és ha elfogadja a kuncsaft, jó, ha nem, akkor nem.
Ha felétek nagyon nincs senki, aki ilyet csinálna, akkor idővel duplázhatod az árat. De ezt meglátod, hogy mennyi munkád lesz.
Folyt.
Azért érdemes m2-ben számolni, mert ezt meg tudod saccolni, vagy le tudod lépni. A nehezítő tényezőket meg látod. És a kuncsaftok szeretnek előre megalkudni, nem pedig úgy, hogy majd lesz valamennyi. Ez a tiszta üzlet, hogy az adott terület X ezer, aztán ha elfogadják, csinálod. De ha órára dolgozol, azt csak utólag látod, mennyi idő volt valójában, és mindenki utólag döbben meg, hogy hát ilyen sok? És úgy érzik, átverted őket. Rád kiabálják, hogy megálltál hugyozni meg inni, milyen ember vagy te, hogy még ezt is felszámolod, többet ide ne told a képed.
Én (baranyában) faluban szoktam fűkaszálni és szintén órabérben.
Munkabér: 2.000 ft /óra
Tank (benzin+olaj): 1.000 ft/tank (damilnál 1 tank elég szokott lenni 1 órára, csillaggal viszont kb 30 percig bírja és kifogy, viszont csillaggal azért van erőltetve a motor)
Damil (függ, hogy hány mm-es megy a damil fejbe, meg a motorhoz milyen megy. Én 3mm-est szoktam, mivel minimum annyi megy az enyémhez): 125 ft/méter
Mivel saját kaszával megyek, ezért felszoktam számolni a gép karbantartására, tisztítására: 1.000 ft/ óra
Így kb 1 órára (damilal, csillag nélkül): 4.000 ft + amennyi damil elfogyott. 1 tekercs a damil fejbe kb 3-6m megy bele (függ a damil fejtől).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!