Mitől fonnyadnak a korallkám levelei? Másfél hónapja van meg, ez idő alatt 2x öntöztem meg. Most is megöntöztem, mert a földje nagyon száraz volt már. Neten meg azt olvastam, hogy ha fonnyad a levele akkor túlöntöztem. Most mi baja? Virágai szépek.
Figyelt kérdés
2023. máj. 4. 13:45
1/7 anonim válasza:
Ne öntözd, csak 2 havonta, nagyon keveset!
Nekem a korallvirág a halálos ellenségem volt, mind kifeküdt rövid idő után.
Ezért sem örültem, amikor egy éve azt kaptam, így aztán leghátrább tettem a növényim közé és tojtam rá hónapokig. Hatalmas élő, egészséges növény lett belőle, nagy meglepetésemre.
3/7 anonim válasza:
Korallkán a korallvirágot érted?
Ennyivel nem lehet túlöntözni. Legfeljebb ha valami bödönbe van téve, és folyamatosan áll alatta a víz.
Hol tartod? A meleg lakást nem szereti.
Fotó kellene, fonnyadás és fonnyadás közt nagy különbség van.
4/7 A kérdező kommentje:
Fotó nem adná vissza, a levelei puhák, nem kemények, lefele lógnak. Mintha nem is ugyanannak a növénynek a levele lenne. Anya szerint melege van, sokat volt napon, szóval arrébb tettem, remélem segít rajta.
2023. máj. 4. 20:43
5/7 anonim válasza:
A sok nap egész biztosan nem árt neki.
6/7 anonim válasza:
Az enyém télen a legszebb, amikor az üvegezett erkélyen (kb 12 fokban) van. Kb kéthetente kap minimális vizet. Nyáron kinn van a kertben, félárnyékos helyen. Ilyenkor kb hetente öntözöm, de csak minimális vizet kap. Egészséges, nyílnak a virágok, de nem olyan sötétzöld, haragoszöld a levele, mint télen.
7/7 A kérdező kommentje:
Tegnap este átültettem, locsoltam is, úgy tűnik ez tetszik neki. A leveleiről eltűntek a ráncok, meg kezd újra "felpumpálódni". Talán a föld nem tetszett neki amiben eddig volt (nem tudom mibe rakják őket eredetileg a gyártók).
2023. máj. 5. 23:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!