Száraz tűlevéllel is lehet földet savanyítani?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy tűlevéllel lehet savanyítani a földet, csak arról nem találok semmit, hogy megszáradt állapotába is használ-e? Szeretnék szelíd gesztenye fákat ültetni, és annak savanyú föld kell.2023. márc. 10. 07:44
1/3 Salx Narval válasza:
Igen a fenyő minden része alkalmas talajsavanyításra, kérge, levele de még a fűrészpora is.
2/3 anonim válasza:
Fenyővel nem lehet földet savanyítani, ez urban legend. Illetve lehet, néhány tízezer év alatt savanyúbb lesz.
Nálam 50 év alatt semennyivel nem lett savanyúbb a talaj, mértem több helyen is az öreg fenyők alatt. Ugyanolyan maradt, mint a kert többi részében. Luc- és ezüstfenyők.
Kérdező: milyen pH-jú a kerted? Az ország nagyobb részében enyhén savanyú a talaj, tehát ha 7 alatti, az már elég a gesztenyének.
3/3 Salx Narval válasza:
Hát, szerintem is jobb a tőzeg egy kis marhatrágyával megspékelve. A semleges pH már tökéletes, anyáméknál az agyagos homokban is szépen terem mindenféle kényeztetés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!