Fokhagymàt szoktatok savanyítani? Valami ötlet?
Az 1-es által felrakott link tökéletes!
Mi anno az ecetes uborka mellé dugdostunk az üvegbe pár szem fokhagyma girizdet, 1-2 szelet tormát, egyebeket, télen az uborkával együtt megettük azt is.
Megcsinàltam. Kapor helyett én tàrkonyt tettem, nekem az jobban megy az ecethez, de nem olyan lett amire szàmítottam. Màsodik napja àll, ma megkóstoltam de nekem ez nagyon erős. Màrmint maga a fokhagyma. A gyömbért is alig tudom megenni egyébként.
A bolti viszont nem volt erős amit màskor ettem. Erre valami ötlet??
Ne két napig hagyd állni, hanem hetekig!
A bolti hónapokig áll, csak a polcokon-raktárakban...
hűtőben tuti eláll több hétig.
Kell idő ahhoz, hogy az ecetes lé "feloldja" a fokhagyma kénes erős anyagait...
A fokhagyma fajtájától is függ.
Ha kínaival csinálod, az gyengébb.Onnan ismered meg, hogy ki van vágva a gyökere. Egyébként, ha ketté vágod, hamarabb érsz el eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!