A vöröskáposztát is meg lehet savanyítani úgy, mint a fehéret?
Lehet savanyítani, csináltam.
Nagyon finom volt.
Gondolom a fehér káposzta olcsóbb
De, otthon is tudsz készíteni savanyú káposztát, befőttes üvegben.
A káposztát ugyanúgy kell előkészíteni, ahogy szokás, a befőttes üvegekbe szorosan belenyomkodni, először müanyag fóliát tenni rá, erre a csavaros tetőt és az egészet egy tálba állítani (a kifolyó lé miatt). Egy hétig melegen - szobahömérsélket - kell tartani, utána hüvös helyre még hét-három hétre. Utána fogyasztható.
Sok éve csinálom így, mert a vettet nem szeretem, itthon meg kevés fogy, mert csak ketten élünk itt.
Egy 2 vagy 5 literes üvegbe lehet leveleket is tenni. Anyósom mindig úgy csinálta, hogy a káposztafejböl kivágta a a torzsát. utána forró vízbe tette kis időre, így le tudota felteni a leveleket egyenként, és utána összehajtogani, mint egy borítékot. Utána ezeket tette el savanyítani - így minden levél egyformán lett savanyú, (nem úgy, hogy a külsők már szakadoznak, a közepe meg teljesen nyers még) és tölteni is egyszerübb volt.
Meg persze lehet a vágott káposztákkal vegyesen is savanyítani, én úgy szoktam, hogy egy üvegbe annyit teszek, amennyi tölteléket akarok, meg a hozzá elegendö vágottat, nekünk elég egy 1,5 literes üveg, de ha ti többet akartok, akkor csak az üvegből kell nagyobbat választani!
Amiért nem szokás, az egyrészt az, hoyg a vöröskáposzta rostosabbm azaz jobban felfújja, aki hajlamos rá, másrészt meg ha nem kerül savas anyaggal kapcsolatba, akkor nem vörös, hanem piszkosszürke szine van. (A párolt vöröskáposztánál is lehet tapasztalni, ecetezés elött nem szép szinü)
Ízben nem tudom, mennyi eltérés van, esetleg érdemes megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!