Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A vöröskáposztát is meg lehet...

A vöröskáposztát is meg lehet savanyítani úgy, mint a fehéret?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért nem szokták? Ha nem, mi az oka? Az antocián?

2022. jan. 20. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet savanyítani, csináltam.

Nagyon finom volt.

Gondolom a fehér káposzta olcsóbb

2022. jan. 20. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet savanyítani, finom is, de mivel drágább az alapanyag, meg a fehér a megszokott, ezért kevesen próbálják meg.
2022. jan. 20. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Pedig tök jó lehet ebből a tölött káposzta! Árulnak ilyesmit valahol? Itt a lakásban magamnak aligha tudnám megcsinálni...
2022. jan. 20. 14:34
 4/9 anonim ***** válasza:

De, otthon is tudsz készíteni savanyú káposztát, befőttes üvegben.

A káposztát ugyanúgy kell előkészíteni, ahogy szokás, a befőttes üvegekbe szorosan belenyomkodni, először müanyag fóliát tenni rá, erre a csavaros tetőt és az egészet egy tálba állítani (a kifolyó lé miatt). Egy hétig melegen - szobahömérsélket - kell tartani, utána hüvös helyre még hét-három hétre. Utána fogyasztható.

Sok éve csinálom így, mert a vettet nem szeretem, itthon meg kevés fogy, mert csak ketten élünk itt.

2022. jan. 20. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Befőttes üvegbe max lereszelve fér bele, egészben tuti nem, de majd megpróbálom... már ha az asszony vagy a kutya nem fog tőle frászt kapni. :D
2022. jan. 20. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Egy 2 vagy 5 literes üvegbe lehet leveleket is tenni. Anyósom mindig úgy csinálta, hogy a káposztafejböl kivágta a a torzsát. utána forró vízbe tette kis időre, így le tudota felteni a leveleket egyenként, és utána összehajtogani, mint egy borítékot. Utána ezeket tette el savanyítani - így minden levél egyformán lett savanyú, (nem úgy, hogy a külsők már szakadoznak, a közepe meg teljesen nyers még) és tölteni is egyszerübb volt.

Meg persze lehet a vágott káposztákkal vegyesen is savanyítani, én úgy szoktam, hogy egy üvegbe annyit teszek, amennyi tölteléket akarok, meg a hozzá elegendö vágottat, nekünk elég egy 1,5 literes üveg, de ha ti többet akartok, akkor csak az üvegből kell nagyobbat választani!

2022. jan. 20. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha már összegyűltek a káposzta szakértők... a káposztás tészta / rétes finomabb esetleg vörös káposztával, vagy felejtős ?
2022. jan. 21. 01:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
62%

Amiért nem szokás, az egyrészt az, hoyg a vöröskáposzta rostosabbm azaz jobban felfújja, aki hajlamos rá, másrészt meg ha nem kerül savas anyaggal kapcsolatba, akkor nem vörös, hanem piszkosszürke szine van. (A párolt vöröskáposztánál is lehet tapasztalni, ecetezés elött nem szép szinü)

Ízben nem tudom, mennyi eltérés van, esetleg érdemes megpróbálni.

2022. jan. 21. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Igen.
2022. nov. 14. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!