Alapfokú felhasználónak recept 1 db pulyka alsócomb és fél kg párolt vöröskáposzta alapanyagokhoz?
Sütő nincs, egy személyre.
Alapélelmiszrek vannak.
Ha a vörös káposzta párolva van, akkor nyilván ízesítve is.
De ha mégsem, akkor kell bele só, cukor, ecet és egy kevés őrölt kömény. Mennyiségeket nem írok, mert én általában 5 kg készítek és lefagyasztom. Kezdd mindenből kicsivel (csapott mokkáskanál só, 2 teáskanál cukor, mokkáskanál kömény, 1 evőkanál 10%-os ecet), aztán ha nem elég, akkor tegyél még hozzá, saját ízlésed szerint!
Én a pulykacombot kifilézem és úgy szoktam vele dolgozni, csak akkor nem, ha sütőben sütöm, de az neked nincs.
Tehát vágd fel és szedd ki belőle a csontot. A húst csíkozd vagy kockázd fel.
Piríts füstölt szalonnát apróra vágva, (ha húsos, nyers kolozsvári az a legjobb) és amikor már kiadta a zsírját, dobd rá a húst.
Nyomj rá fokhagymát, borsozd meg és érzéssel sózd meg, mert a szalonna is sós. Keverd össze a húst a szalonnakockákkal, fűszerekkel, tegyél alá egy féldeci vizet, tedd kis lángra, fedd le és hagyd omlósra párolódni! Amikor a hús puha, vedd le a fedőt és nagyobb lángon hagyd kicsit pirulni!
A sültedhez és a dinsztelt káposztádhoz a legjobb a krumpli, valamilyen formában.
#2
Lehet elkerülte a figyelmedet, hogy a káposzta már párolva van és lila?
Mire a nagy, vastag pulykacombja készre átsül a tűzhelyen, addigra a rátett párolt lila káposztájából mutatóban sem marad.
(Egyébként az ilyesmihez nem lila káposztát használnak!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!