Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Alapfokú felhasználónak...

Alapfokú felhasználónak recept 1 db pulyka alsócomb és fél kg párolt vöröskáposzta alapanyagokhoz?

Figyelt kérdés

Sütő nincs, egy személyre.

Alapélelmiszrek vannak.


2020. nov. 22. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Mindmegette.hu
2020. nov. 22. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Vágj össze egy közepes vöröshagymát apróra, kicsi olajon pirítsd meg, rakd rá a fél órája besózott pulykacombot, rakd rá a káposztát, fedő alatt lassan párold puhára. 1 negyedbe vágott almát is mellédobhatsz, még finomabb lesz.
2020. nov. 22. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Ha a vörös káposzta párolva van, akkor nyilván ízesítve is.

De ha mégsem, akkor kell bele só, cukor, ecet és egy kevés őrölt kömény. Mennyiségeket nem írok, mert én általában 5 kg készítek és lefagyasztom. Kezdd mindenből kicsivel (csapott mokkáskanál só, 2 teáskanál cukor, mokkáskanál kömény, 1 evőkanál 10%-os ecet), aztán ha nem elég, akkor tegyél még hozzá, saját ízlésed szerint!


Én a pulykacombot kifilézem és úgy szoktam vele dolgozni, csak akkor nem, ha sütőben sütöm, de az neked nincs.

Tehát vágd fel és szedd ki belőle a csontot. A húst csíkozd vagy kockázd fel.

Piríts füstölt szalonnát apróra vágva, (ha húsos, nyers kolozsvári az a legjobb) és amikor már kiadta a zsírját, dobd rá a húst.

Nyomj rá fokhagymát, borsozd meg és érzéssel sózd meg, mert a szalonna is sós. Keverd össze a húst a szalonnakockákkal, fűszerekkel, tegyél alá egy féldeci vizet, tedd kis lángra, fedd le és hagyd omlósra párolódni! Amikor a hús puha, vedd le a fedőt és nagyobb lángon hagyd kicsit pirulni!

A sültedhez és a dinsztelt káposztádhoz a legjobb a krumpli, valamilyen formában.

2020. nov. 22. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#2

Lehet elkerülte a figyelmedet, hogy a káposzta már párolva van és lila?

Mire a nagy, vastag pulykacombja készre átsül a tűzhelyen, addigra a rátett párolt lila káposztájából mutatóban sem marad.

(Egyébként az ilyesmihez nem lila káposztát használnak!)

2020. nov. 22. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
75%
A lilakáposzta fog mint a nyavalya, nehogy összefőzd a hússal, mert nagyon gusztustalan lesz a sötétlila husod!
2020. nov. 22. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
25%
#2-es vagyok, egy egyszerű receptet kért a kérdező, ha összeesik a káposzta, akkor összeesik. Hiába írja a #4-es, vagy bárki, hogy hülyeség, tök egyszerűen finom puhára tudod párolni.
2020. nov. 23. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
2-es! Ez a recept nekem nagyon bejön! Akár fehér káposzta, akár lila, nálam ez így nyerő lesz. Köszi!
2020. nov. 23. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!