Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a párolt vöröskáposztát?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Fel kell szelni és olajon el kell kezdeni dinsztelni kevergetés közben kis lángon ha vízet ereszt akkor abban, ha fogy akkor lehet rá önteni és fedő alatt lassú lángon.Vigyázni ha puhult le kell venni.
2011. jún. 10. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A káposztát elöször vékonyra kell szeletelni, utána besózva állni hagyni legalább fél órát.

Egy lábasban forrósits fel olajat/zsirt, tedd bele a káposztát, füszerezed még köménymaggal és néha kevergetve közepes lángon párold, amit elég puha lesz (van, aki ropogósabban szereti, van aki egész puhán - néha kóstolj meg egy darabot, hogy nektek jó-e).

Ha megpárolódott, akkor a tüzröl levéve tegyél bele kevés cukrot meg ecetet. (Az ecetet csak a végén szabad beletenni, mert különben soha nem puhul meg.)

Ha szeretitek, lehet a káposztával együtt csikokra vágott vörös-, illetve lilahagymát, söt durvára reszelt almát is beletenni és együtt párolni.

2011. jún. 10. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ahogy én csinálom: Összevágom a vöröskáposztát, apróra vágok egy fej hagymát, ez egészet megsózom, kevés olajat öntök rá. Elkezdem párolni, épp csak egy kevés vizet teszek alá, hogy le ne égjen. Pár perc után izlés szerint ecetet és cukrot teszek hozzá, és persze pár szem köménymagot. Igy párolom készre.
2011. jún. 10. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

hasonlóan, két utóbbihoz. legyalulom a káposztát, kissé megsózom állni hagyom.

zsíron mgdinsztelek egy közepes, apróra vágott hagymát, majd a kicsavart káposztát ráteszem, jól átforgatom. én egy kis őrölt köményt szórok rá és egy kis cukrot.

még mielőtt teljesen megpuhulna, egy kicsi ecetet teszek rá, hogy azért szálas maradjon.

ha van ottthon, egy-két szem almát is reszelek bele.

télen, ha kacsához csinálom, akkor egy kicsit megbolondítom, ecet helyett narancslével savanyítom és kb 5 deka mazsolát teszek bele.nagyon finom, édes-savanyú

köret.

2011. jún. 10. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek,remélem sikerül majdelékszíteni
2011. jún. 10. 20:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!