Hogyan kell elkészíteni a párolt vöröskáposztát?
A káposztát elöször vékonyra kell szeletelni, utána besózva állni hagyni legalább fél órát.
Egy lábasban forrósits fel olajat/zsirt, tedd bele a káposztát, füszerezed még köménymaggal és néha kevergetve közepes lángon párold, amit elég puha lesz (van, aki ropogósabban szereti, van aki egész puhán - néha kóstolj meg egy darabot, hogy nektek jó-e).
Ha megpárolódott, akkor a tüzröl levéve tegyél bele kevés cukrot meg ecetet. (Az ecetet csak a végén szabad beletenni, mert különben soha nem puhul meg.)
Ha szeretitek, lehet a káposztával együtt csikokra vágott vörös-, illetve lilahagymát, söt durvára reszelt almát is beletenni és együtt párolni.
hasonlóan, két utóbbihoz. legyalulom a káposztát, kissé megsózom állni hagyom.
zsíron mgdinsztelek egy közepes, apróra vágott hagymát, majd a kicsavart káposztát ráteszem, jól átforgatom. én egy kis őrölt köményt szórok rá és egy kis cukrot.
még mielőtt teljesen megpuhulna, egy kicsi ecetet teszek rá, hogy azért szálas maradjon.
ha van ottthon, egy-két szem almát is reszelek bele.
télen, ha kacsához csinálom, akkor egy kicsit megbolondítom, ecet helyett narancslével savanyítom és kb 5 deka mazsolát teszek bele.nagyon finom, édes-savanyú
köret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!