Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kölesfasírt, krumplipüré,...

Kölesfasírt, krumplipüré, vöröskáposzta-ebéd lefagyasztható?

Figyelt kérdés
Ma rendeltem, de végül mást ettem. Normális marad az állaga, ha lefagyasztom, mert akkor eltenném mondjuk szombati ebédre? A krumplipüré aggaszt a legjobban, hogy olvasztás után mi lesz belőle, de a többi is. Még nem fagyasztottam ezeket. Nálam tapasztaltabb háziasszonyok, szerintetek?

2017. okt. 18. 23:33
 1/10 tyttöö válasza:
9%
Szerintem megszottyosodik a kiolvasztás után.
2017. okt. 19. 05:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
jól gondolod, csak a krumplipüré nem fagyasztható le, a többinek semmi baja nem lesz.
2017. okt. 19. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Réoaretek?

Egyed meg ma vacsira, nem érdemes lefagyasztani. A fasírtnak meg a káposztának mondjuk nem lesz baja, azt is lehet, hogy csak a pürét eszed meg, a többit lefagyasztod és szombaton készítesz hozzá más köretet.

2017. okt. 19. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

A kölesfasírt biztosan ehető marad.

Ha a krumplipüré + a káposzta lötye lesz, akkor gyúrd őket össze egy kis liszttel-tojással lapcsankának, rösztinek, ki hogyan nevezi, és akkor sem kell kidobnod!

2017. okt. 19. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

A kölesfasírtnak, vöröskáposztának, krumplipürének semmi baja sem lesz, én rendszeresen lefagyasztom mindegyiket, és ha feolovasztás után rendesen felforrósítod, akkor lyan, mint elötte.

Aki szerint a krumplipüré nem jó, annak üzenem, hogy több mindenkivel kipróbáltam már, aki nem tudta, hogy fagyasztva volt, az nem vette észre, hogy más lenne.

Söt volt olyan is - és gyakorlott szakács -, aki megkérdezte, hogy szoktam ilyen finomra készíteni, mert nagyon ízlett neki.

2017. okt. 19. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Mindegyik fagyasztható."Erőszakmentesen" kell kiengedni, vagyis kíméletesen, nem így-úgy felgyorsítva, akkor minden ugyanolyan állagú és finom marad.
2017. okt. 19. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Kedves 5.hszóló! Elmondanád hogyan ?
2017. okt. 19. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Az 5-ös vagyok. Nem tudom, hoyg jól értem-e a kérdésedet, de a krumplipürét úgy szoktam, hogy szétfözös krumplit sós vízben puhára fözök, leöntöm a vizet róla és pár perdig várok, hogy a göz elpárologjon. Utána összetöröm, és csak ez után teszek bele elöször vajat (nem margarint) és felöntöm tejjel, amit szükség szerint adagolok, hogy ne legyen túl híg. Gyorsan és röviden összekeverem, és tálalom.

Ha lefagyasztom, akkor hütöben, lassan olvasztom fel, tálalás elött felmeleegítem és ha kell kevés forró tejet adok hozzá, és újra átkeverem.

2017. okt. 19. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor lefagyasztottam, és azt is köszi, hogy megírtátok, hogyan olvasszam ki!
2017. okt. 19. 17:40
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó régi a kérdésem, de hátha segíthetek vele valakinek: tényleg jó volt fagyasztás után a krumplipüré is, igaz, megfogadtam a tanácsot, és szobahőmérsékleten olvasztottam ki. Azóta is így teszem.
2018. okt. 13. 21:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!