Kölesfasírt, krumplipüré, vöröskáposzta-ebéd lefagyasztható?
Réoaretek?
Egyed meg ma vacsira, nem érdemes lefagyasztani. A fasírtnak meg a káposztának mondjuk nem lesz baja, azt is lehet, hogy csak a pürét eszed meg, a többit lefagyasztod és szombaton készítesz hozzá más köretet.
A kölesfasírt biztosan ehető marad.
Ha a krumplipüré + a káposzta lötye lesz, akkor gyúrd őket össze egy kis liszttel-tojással lapcsankának, rösztinek, ki hogyan nevezi, és akkor sem kell kidobnod!
A kölesfasírtnak, vöröskáposztának, krumplipürének semmi baja sem lesz, én rendszeresen lefagyasztom mindegyiket, és ha feolovasztás után rendesen felforrósítod, akkor lyan, mint elötte.
Aki szerint a krumplipüré nem jó, annak üzenem, hogy több mindenkivel kipróbáltam már, aki nem tudta, hogy fagyasztva volt, az nem vette észre, hogy más lenne.
Söt volt olyan is - és gyakorlott szakács -, aki megkérdezte, hogy szoktam ilyen finomra készíteni, mert nagyon ízlett neki.
Az 5-ös vagyok. Nem tudom, hoyg jól értem-e a kérdésedet, de a krumplipürét úgy szoktam, hogy szétfözös krumplit sós vízben puhára fözök, leöntöm a vizet róla és pár perdig várok, hogy a göz elpárologjon. Utána összetöröm, és csak ez után teszek bele elöször vajat (nem margarint) és felöntöm tejjel, amit szükség szerint adagolok, hogy ne legyen túl híg. Gyorsan és röviden összekeverem, és tálalom.
Ha lefagyasztom, akkor hütöben, lassan olvasztom fel, tálalás elött felmeleegítem és ha kell kevés forró tejet adok hozzá, és újra átkeverem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!