Ha a burgonyapürét sütőbe rakjuk, milyen lesz az íze, állaga?
Kiszárad? Gazdagabb lesz íze? Kap valami plusz ízt? A River cottage-os műsorban kaptam el, hogy az ürge mindenféle párolt zöldségeket rakott a tepsi aljába, leöntötte sajtszósszal, és a tetejére krumplipürét halmozott. Én hasonlót szeretnék, csak egy kis csirke mellett is adagolnék a zöldségek mellé. :) Oda kell figyelnem valamire? Még kezdő házi"ember" vagyok. :)
25 F
A sült krumpirüre nagyon finom. Más néven: Hercegnő burgonya ( [link] ).
Tojássárgát kell a püréhez adni és akkor megfelelő lesz az álaga a sütéshez. Nem baj ha nem csinálsz belőle rózsákat, nyugodtan öntheted a tepsis kaja tetejére.
Szerintem a csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágd fel/kloffold és csöpögtesd le jól sütés előtt (ilyen formában a krumpli sokkal nehezebben szívja a nedvességet, ha egyáltalán szívja). Így biztos átsül annélkül, hogy megégne a krümpli.
Sok sikert :)
A teteje megpirul, és a sült ízzel finomabb lesz.
Én a helyedben krumplikását használnék. Krumpli aprórametélve, sóval, és annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára van főzve. Mikor megfőt, csak a víz fele van róla leszűrve, majd azon nyomban, még forrón, a vízzel együtt összetörve. Majd ez a kása van bekeverve lisztel, és az egész egy kicsit még főzve. Ha teljesen kihűlt, lehet használni.
Különösen finom tepsiben vékonyan szétterítve, és sütőben megpirítva, sült hagymával, és/vagy savanyúsággal (savanyúkáposzta,uborka) tálalva.
sok ilyen recept van, hogy krumplipürével vonjuk be, és úgy sütjük meg pl, kész pörköltet, darálthúst (fűszerzett)
persze zöldségekkel is lehet variálni. a lényeg, hogy ne nyers legyen a "paplan" alatti hozzávaló, a "paplan" csak süljön , piruljon együtt vele.ízre nagyon finom ,az biztos.extra tipp, a megsült krumplipaplanra egy kis reszelt sajtot is szórni, és még 2 perc a sütőben...:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!