Pár zsák fenyőgally és fenyőtüske mire jó, azon kívül h gyújtósnak? Kertészetben pl mulcsnak? Mulcsnak oké a faforgács és a száraz falevél is?
Esetleg olyan ötlet is jöhet, amely nem kertészeti felhasználású.
A kertészet kapcsán meg érdekel, hogy mitől függ a felhasználás? Pl egyik növény szereti a fenyőmulcsot, a másik nem? És faforgács, valamint szára falevél esetén? Másra is jók, mint mulcsozás?
Én fenyőgallyat és fenyőtüskét begyújtásra sem használnék.
Földre sem tenném rá.
Menne a kukába.
Miért? milyen problémát látsz benne? Engem érdekel. Egy kevés fenyő nem sok gyantát tartalmaz, begyújtósnak sokan használják. Na meg nálam hullik a toboz, meg olykor ágak, magától is talajtakarót képez, még ha nem is pont a (leendő és korábbi) veteményeseimnél.
Faforgács meg szára falevél is van elég, nem tudom, mit tegyek velük, főleg a faforgáccsal.
A (nyárfa) faforgács fegyújtósnak szerintem pazarlás, mulcsnak melyik növény szereti? Gyümölcsfák? Zöldségek?
fegyújtósnak->begyújtósnak;
szára->száraz.
Nem savanyú, ez urban legend. Mértem a 40 éves fenyők tövében talaj pH-t, ugyanaz volt, mint a kert többi részében.
A fenyőtűket ott szoktam hagyni a fenyők alatt, legalább ott nem gyomosodik. Ha nagyon felgyűlik, kiviszem a telekre, szétszórom a fák alá, és rotával beforgatom, eltűnik. Mikor sokáig otthagyom vastag rétegben, összekaparva, az alja két év után már komposzt.
Köszönöm.
Mulcsnak oké a faforgács és a száraz falevél is?
Vagy inkább ezeket is inkább komposztálni érdemes? Vagy komposztálni is jók, meg mulcsnak is?
Komposztálni minden növényi anyagot lehet. Csak a túl nagy darabok lassan komposztálódnak.
Mulcsnak nem jó a levél, mert nagyon vékony, azaz tömegéhez képest nagy a felülete. És ameddig száraz, elviszi a szél, ha átnedvesedik, akkor meg villámgyorsan komposztálódik, és a kész komposztban meg kinő a gyom.
Köszönöm. :)
És a faforgács, mulcs gyanánt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!