Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tavaly ősszel elhanyagolt...

Tavaly ősszel elhanyagolt málnát meddig nem késő gyomirtózni?

Figyelt kérdés
Illetve milyen típusú, márkájú gyomirtót ajánlotok?

2023. ápr. 16. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

most metszettem, és négykézláb, illetve kényelmes sámliról kihúztam az összes gazt(tyúkhúr rengeteg volt) pár mapig eltartott, de megérte. A komposztáló majdnem megtelt.

Gyomírtózni nem lenne szabad, de a te kerted.

Csak az utcán gyomirtózok, ott is bio gyomírtóval.(és mechanikus előírtással)

2023. ápr. 16. 13:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Damilossal kiszoktam kaszálni.
2023. ápr. 16. 13:10
 3/8 A kérdező kommentje:

A zsenge tyúkhúrnál (ajánlom amúgy sajátjaként) sajnos nálam picit jobban el van vadulva a dolog...

Nem ott lakunk, üres ház, el tudod képezni.

2023. ápr. 16. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Ne használj termő növény közelében gyomirtót! Húzd ki a nagyobb gazokat kézzel, a többit meg kapáld ki!

A gyomirtó méreg és a növény felszívja, megjelenik a termésében is ha nem pusztul el tőle már eleve a növény maga is.

Nehéznek tűnhet de egyszerűbb kitépkedni, mint permetezni a gyomirtóval.

A párom még azt sem engedi, hogy a füvet gyomirtózzuk, pedig sokkal egyszerűbb lenne, mint szedegetni a pitypang töveket, de közel van a füves terület mindenhol a termő növényekhez és ártana azoknak is meg utána nekünk is a vegyszer.

2023. ápr. 16. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Gyomirto kinyor mindent. Nem letezik okos gyomirto ami csak a gyomnak nevezett novenyeket bantja.
2023. ápr. 16. 21:31
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 Valójában létezik, csak nem mindenféle növényre.

A fű közül, de a mezőgazdasági termelésben is ki lehet irtani a gyomokat gyomirtóval, ami az egyszikű növényekre másképpen hat.

Ettől még ha lehetséges akkor jobb elkerülni, márpedig a málna körül könnyebb kihúzgálni a gazt, mint permetezni és remélni, hogy nem ölte meg vele a málnát is.

2023. ápr. 16. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Szelektív gyomirtónak nevezik, ami csak bizonyos típusú növényeket nyír ki.

Tudni kellene, hogy milyen gyom van a málna közt.

2023. ápr. 17. 11:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen kézzel kiszoktam tépkedni a gazt közötte kb. havonta és kész. Nem gyomírtóznék olyan növény körül, amit szeretnék ha megmaradna és szeretném megenni a termését.
2023. ápr. 17. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!