Elhanyagolt kerttel kapcsolatban segítségre van szükségem! Tapasztaltak, profik?
Vettem egy nagyon elhanyagolt állapotban levő kertes házat. A gond csak az, hogy tényleg nagyon elhanyagolt.
Nem csak a gyom lepi el a kertet, de a kavicsok is.
Nagyjából összegereblyéztem, hogy lássunk miből élünk. Rengeteg a gyom, most nekiestünk kapával, de óriási gyökérzettel rendelkezdnek.
A cél a füves kert. Nem kell patika sterilitású gyep, de szeretnénk szép, gondozott kertet.
Segítenétek, hogy milyen lépéseket kövessek? Olyan nagy a gyökérzete a gyomnak, hogy sokszor nem is tudom teljesen kiemelni, beleszakad a földbe.
Amit vásároltam: 15 kiló fűmag (univerzális, és árnyéktűrő vegyesen),
16 kiló gyomirtós műtrágya.. (ekkor még nem gondoltam, hogy ennyire durva a helyzet)
Amit eddig csináltam: Elkezdtem kapálni...
Mitévő legyek? Elég ha kikapálom a nagyját? Vagy felássuk inkább az egész kertet?
Ha a totális gyomirtást vetem be, tudnátok permetet ajánlani? Azután mennyi idővel kezdhetem a fűmag szórását?
Köszönöm!
Városból költöztünk, nincs gyakorlatunk. :(
A gyom nagyja így néz ki :
Nagyjából 1 négyzetméter felkapálással meg is töltöttem egy talicskát gyommal...
Hát szerintem itt a sima kézi felásás kevés lesz.... Tuti, hogy érdemes lenne kapálógépet bérelni v. kölcsönkérni, és alaposan végigmenni rajta többször is.
A talajjavítás is megfontolandó lenne... Hozatni minőségi termőföldet és beforgatni. Persze gyomtalanítás után.
Nálunk ennél sokkal kevésbé problémás kertet a kertészek három menetben gyomirtóztak. Közte heteket kihagyva, hogy a gyomirtózás után még ellenálló gyomok kijöjjenek, és kaptak még egy adaggal. :-DDD
És még így sem problémamentes a gyep.
Itt max csontváz van elásva, világítás biztosan nincs :) Köszönöm a válaszaitokat!
Szóval ha hívok egy traktorost/rotást, utána mi a teendő? kiszedegetjük a gyomot kézzel, és még emellé gyomírtó is kell?
Én ezeket kombinálnám akár felrotáltátok a területet,akár nem.
Talajfelszínen ható készítmények (Dual 960 EC, Stomp, Sencor) és levélen keresztül felszívódó totális szer(Medallon, Glialka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!