Kezdőoldal » Otthon » Kert » Megszüntetnétek a kerti tavat?

Megszüntetnétek a kerti tavat?

Figyelt kérdés
Sikerült találnunk egy számunkra megfelelő kertes házat, viszont a kertbe van egy hatalmas kerti tó, ami nekem nagyon tetszik viszont van egy örökmozgó 2 éves kislányunk.A halak miatt majdnem 2 méter mély.
2023. ápr. 10. 09:52
 1/10 Noren1989 ***** válasza:
35%

Meg.

Egy lànyom lenne a helyedben, aki fontosabb a halaknàl.

2023. ápr. 10. 10:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Természetesen a kislányom a legfontosabb ☺️gondoltunk rá, hogy körbe keríteni+ rácsot rárakni,de akkor meg mégis mi értelme lenne a tónak😁
2023. ápr. 10. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Miért kellene rácsot tenni rá? Kerítés, valami csinos. A lányod nem marad mindig 2 éves.
2023. ápr. 10. 10:19
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Csatlakozom a 3-as válaszolóhoz!

A szép kerti tó az érték, a gyerek meg növekszik és értelmesedik.

Csinos kerítés, aztán majd elbontjátok!

2023. ápr. 10. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a kerti tó megemeli az eladandó ház értékét. A megszüntetés meg még egy rakás pénzt elvinne. Ez így csak fölösleges pénzkidobás. Vagy körbekerítés, amig a gyerek kicsi vagy másik ház vétele.
2023. ápr. 10. 11:26
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
én bekeríteném, amíg a gyerek kicsi.
2023. ápr. 10. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
24%
Én nem kockáztatnék, már ha lenne gyerekem. Mekkora tó? Lefedni nem tudod?
2023. ápr. 10. 12:39
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Unokatestvérem az első gyerek születése után olyan házba költözött, ahol egy meredek lépcsőn lehetett feljutni a felső szintre. Ott laktak gyakorlatilag, de lent volt a konyha meg a fürdőszoba, tehát sokat használták a lépcsőt. De hát a kisgyerek leguruljon a lépcsőn?

Ugye, az 1 éves gyerek védelmében lebonthatták volna a felső szintet, hogy csak a földszint maradjon, ahonnan már nincs hová legurulni.

De ők nem ezt csinálták. Hanem a lépcső tetejéhez készítettek egy "kertkaput" lakkozott lécekből, amit a gyerek nem tudott kinyitni (nem érte fel), így a probléma megoldódott. Aztán a gyerekek nagyobbak lettek, a kertkaput leszedték.

Ezt csak azért meséltem el, mert ha úgy gondolod, hogy neked jó egy tó az udvaron, akkor pár évre el lehet keríteni. A falusi házaknál is hagyományosan a telket 3 részre osztották kerítésekkel: a ház melletti virágoskert, mögötte az állattartásra szánt udvar, hátul a veteményes. A kisgyerek egyedül nem mehetett el az első udvarból, ha fent beakasztották a kaput, mert nem érte fel.

Egy ideiglenes drótkerítés nem kerül nagyon sokba (főleg bontott anyagokból), és megoldja a problémádat. Vagy akár magát a tavat is körbe lehet keríteni. Lényegesen olcsóbb, mint most betömni a tavat, 6-8 év múlva meg újra létesíteni.

2023. ápr. 10. 13:01
 9/10 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem lenne gyerekem is meg
2023. ápr. 10. 16:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

A férjem teljesen meg akarja szüntetni😁 én a körbe kerítésen gondolkodom😁

Másik ház vétele azért nem jó, mert minden más meg tökéletes az ingatlanban☺️

Még alszunk rá egy párat☺️

2023. ápr. 11. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!