800nm telken meg lehet termelni 2-4 ember egy évre elegendő zöldség/gyümölcsét?
És megéri?
Fúrt kút van
Azért kerül sokba, mert nem értesz hozzá.
Továbbá a két hűtőláda éves áramfogyasztásából meg tudnád vásárolni -frissen- azokat a zöldségeket amiket egész évben ott fagyasztottál.
Ráadásul ha nem tudod, hogy mit ültessél, mikor és hová és hogyan műveld, mikor kapáld, mikor és mivel permetezzed stb... akkor csak egy része lesz emberileg fogyasztható.
A "munkadíjadat" nem is számolva.
Ha nem értesz hozzá, akkor nagyon nehéz lesz az indulás.
Csak akkor fog működni, ha első évben egy hozzáértő (nem internet, nem könyv, hanem hús-vér ember, aki ott van a helyszínen) mondja el, mit miért csinálj. És még utána is sok buktató van. 80 éves apám, aki falun nőtt fel és szó szerint belenőtt a gazdálkodásba, valamint 90 éves szomszédasszonyom, aki ugyanígy élt, egymástól függetlenül egybehangzóan mondták, hogy a kertészkedést holtig tanulja az ember. Én 11 éve csinálom, és már én is ugyanezt mondom.
A legjobban akkor jársz ha befüvezed és kéthetente lenyírod.
Kiteszel két nyugágyat, napernyőt meg egy olcsó medencét megtöltesz a kútvízzel és élvezed az életet.
szumma: ne kezdj otthon zöldségezni..nagyon nem éri meg...
Ásás, gereblézés, paradicsom palánta, sóska, karalábé, kelkáposzta,spenót, saláta,locsolóvödör(slaggal nem szabad)hordóban víz, permetlé, NPK műtrágya, vagy pétisó, nem szabad gyomirtózi, csak kapálni,jégeső ellen ima, gyümölcshöz már nincs is hely.
Talán uborka, dinnye, tök..egy napernyő, hintaszék, lehet gyönyörködni.
Szerintem olyasmit érdemes csak termelni, ami drága. Pl. Málna, szeder, ribizli, füge.
Vagy elég igénytelen: pl. hagyma.
15.-ös vagyok és valóban "jót akartam", csak az oldalon sok a hülye aki lepontoz minden normális választ.
Én pont azt csinálom amit írtam.
De nem kötelező otthon nyáron egy medencében lubickolni, amikor a tűző napon lehet túrni a földet is. Meg gazolni, locsolni, kapálni, ásni, permetezni, trágyázni, betakarítani stb...stb...
Azután leül és kiszámolja az ember, hogy ami nem száradt el, vagy nem túrta ki a vakond, vagy nem volt kukacos és nem lopták el a kisebbségiek, az mennyire érte meg.
Arról már nem is beszélve, hogy minden majd akkor fog teremni, amikor már a piacon is olcsó.
Csak ott kitudod válogatni a szép és hibátlant, míg otthon nem lehet "pazarolni".
De hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!