Kezdőoldal » Otthon » Kert » A lakhelyeden iható a kútvíz?

A lakhelyeden iható a kútvíz?

Figyelt kérdés
2023. jan. 1. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%

Régen csak ez volt,állat ember ezt itta.

Senki sem lett beteg ettől,vagy halt bele .

2023. jan. 1. 13:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert alig 3 méterre van tőle a szennyvízakna. ( már nincs használatban ) Így csak a veteményes öntözésére használjuk.
2023. jan. 1. 13:34
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

Miből gondolod, hogy nem okozott betegséget?

Persze, hogy azt itták, mivel csak az volt. De általánosságban ezek a kútvizek nem felelnek meg a mai határértékeknek.

2023. jan. 1. 15:09
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
41%
Iható. Nyáron szoktam belőle inni locsolás közben
2023. jan. 1. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

ahol lakom(újbuda) a telken van egy száz éves ásott kút 12 m talp-mélység, 6 m vízoszloppal. Az ötvenes évekig iható volt, aztán bevezették a vizet, és a sok emésztőből elszivárgó szennyvíz megfertőzte a talajvizet.

Kb. a hatvanas évektől tilos emberi fogyasztásra használni, de locsolásra sem igazán javasolja a hatóság.

2023. jan. 1. 17:08
 6/12 A kérdező kommentje:
Ennyi idő alatt nem mosódott ki a szenny??
2023. jan. 1. 17:28
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

Igen ihato, kb mindenkinek van sajat kut.

Plusz tobb asvanyviz forras, ahol szabadon tolthetsz amennyit akarsz.

Bar most ahol lakom azt se tudom egyaltalan van-e kut.

2023. jan. 1. 17:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7

Csak ezek a kutak, amik mindenkinek vannak, általában csak talajvíz kutak, nem sok közük az ásványvízhez. Ezeket bármikor beszennyezhetik a szennyvizek, de ezen felül sok helyen alapból is nitritesek, ammóniásak ezek a vizek.

2023. jan. 1. 21:41
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

Igen, az asott kut talajviz, es evtizedek ota hasznaljak oket. Igen megesik a szennyezes ha arviz van, olyankor tobb napig nem hasznaltuk.

A kornyeken meg tobb szensavas asvanyviz forras van, amit szinten regota tobb ezren hasznalank. Tobb mint 30 evet ittam beloluk.

Egyik forrast apam csapata ujjitotta fel, es 1700-as evekbol valo krajcart kaptunk a foldben. Pedig messze esik lakott terulettol, megis annyira jo viz hogy megerte oda menni.

2023. jan. 1. 23:15
 10/12 NTBS ***** válasza:
100%
Elvileg igen, de én nem próbáltam ki.
2023. jan. 22. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!