Kezdőoldal » Otthon » Kert » Végeznek valahol fúrt kútvíz...

Végeznek valahol fúrt kútvíz vizsgálatot olcsón?

Figyelt kérdés
Amit eddig találtam ott 45-50 ezer forintért vizsgálnák, az nekem nagyon drága. Nagyon sokat locsolok róla palántákat, gyümölcsfákat. Érdekelne nincs-e benne mérgező anyag pl. arzén. Tudtok esetleg olyan helyet, ahol elvégzik 5-10 ezer Ft.-ért? Hajdú-Biharban élek helyileg, de postán is fel tudnám adni a mintát.

2022. aug. 9. 11:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A növényeknek nem lesz baja a kútvíztől.
2022. aug. 9. 11:13
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez biztos? Az arzént sem szívják fel? Vagy ha fertőző baktérium van benne? Volt aki azt írta, hogy neki laborban magállapították, hogy locsolásra sem alkalmas. Gondolom nem viccből mondták neki.
2022. aug. 9. 11:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiér sehol sem vizsgálják be neked. Mindennek van ára, a 10-20%ér sehol sem dolgoznak.
2022. aug. 9. 11:23
 4/14 anonim ***** válasza:
28%
Szomszédomat is érdekelte, hogy vajon locsolásra alkalmas-e a vize. Kértem tőle egy kancsónyit. Meggusztáltam, megszaglásztam, kristály tiszta volt, nem volt kellemetlen illata. Legnagyobb megrőkönyödésére felhajtottam belőle egy literrel, és azt mondtam neki, ha holnap nem találkozunk, ne locsoljon vele. Másnap együtt pálinkáztunk egy kupicányit a kerítésnél.
2022. aug. 9. 11:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Már egy ismerősöm ivott belőle, szerencsére nem lett baja. Amikor felszínre hozom még tiszta a vize, csak rettenetes szennyvíz szagú. Órákkal később elkezd vörösödni, másnapra a tetején pedig vasbaktérium ül ki. Ez a növényeket, és az öntöző rendszert is vörösre színezi.
2022. aug. 9. 12:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb teszt, hogy szerzel néhány apróbb halat és beleteszed őket pl egy vödörbe vagy hordóba. Ha egy hét múlva is élnek, akkor nincs benne komoly méreg.
2022. aug. 9. 17:49
 7/14 A kérdező kommentje:
Azt inkább nem tenném, több mint valószínű, hogy pár óra alatt elpusztulnának benne.
2022. aug. 10. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Vasoxidos a víz. Növényeknek semmi baja nem lesz tőle.
2022. aug. 11. 12:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom az Ántsz-nél is lehet kérni vízbevizsgálást az árát nem tudom.
2022. aug. 11. 19:58
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

nem olcsó

[link]

2022. aug. 11. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!