Általában miért nem eszik le a gyümölcsöt a fáról?
Hogy az ilyen még azt is lesi, mit veszek a piacon szomszédot hergelje.
Magdi anyus, te vagy az?
Ilyenkor télen látni almafákat meg szőlőket, amiken ott lóg a rengeteg tönkrement termés. Gondolom, a kérdező is azért most kérdezi, mert most látja.
Hát, vannak emberek, akik nem hajlandók gyümölcsöt enni, nekem is vannak ilyen rokonaim. De ezek a rokonok nem is termelnek.
Hogy minek termel valaki, ha úgyse eszi meg, arra nekem sincs tippem. Talán annyi, hogy barom az illető. Más ötletem nincs.
Én is nagyon lenézem az olyan embereket, akik hagynak tönkremenni bármilyen értéket. Legyen az egy fányi alma, amit el tudna ajándékozni, vagy egy örökölt ház, amit nem ad el, csak lepusztul ott üresen állva, vagy éppen a saját háza, amiről levitt pár cserepet a vihar, de nem pótolja, hanem éveken keresztül ázik szét a fal, nem törődik vele.
Esetünkben azért marad termés a fán, mert 140 km-re van tőlünk a telek (oda-vissza közel 300) és a mai üzemanyagárak és üzemanyaghiány mellett igencsak luxus lenne lemenni 5-10 kg akármiért.
A telket már beültetve vettük, nem volt szívünk az élő fákat kivágni.
Tavasztól őszig havonta 2x mentünk 1-1 hétre, ami akkor érett abból szedtünk, meg eltettünk, de nagyobb mennyiség terem, mint amit le lehet fagyasztani, vagy ilyen cukorhiányos időkben fel lehet dolgozni.
A gondozással meg van bízva valaki, akinek fel lett ajánlva, hogy egye-szedje-vigye, de az ő lehetőségeit is meghaladja a mennyiség.
Felajánlottuk ingyen a helyi iskolának-óvodának, de színüket sem láttuk, mert nem vittük a helyükbe.
Sajnálom, de ez van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!