A nem bio zöldségek, gyümölcsök általában kezelve vannak növényvédő szerrel, ill. gyomírtóval?
Némelyik igen, némelyik nem. Attól függ, honnan származik.
Emlékszem egyszer nagyon ettem volna epret, de nem mertem a vegyszerezettség miatt. (Rendszeresen vizsgálják a forgalomban lévő zöldségeket, gyümölcsöket e szempontból.). Miután már lement az eper szezon nagyjából, közölték a vizsgálat eredményét, és a spanyol eperben nem volt egyáltalán vegyszer, amit amúgy nem bio minősítésűként árultak. Ha én ezt tudtam volna, sok-sok kilót megvettem volna belőle !!
Van egy könyv The A-Z Guide to Toxic Foods and How to Avoid Them ( [link] ) amelyik részletezi ezeket. Nekem meg van papír alapon, tudok kiírni belőle, beírni nagyon hosszú lenne.
Köszönöm.
Azért remélhetőleg ezek a vegyszerek alapos mosással, és hámozással eltávolíthatóak?
Már nem tudom melyik a rosszabb, a génmódosított, antibiotikumos, hormonkezelt hús, vagy a vegyszeres növények...
Táplálkozz egészségesen, ugye?!
"MINDEN ne bio zöldség vegyszermaradványokat tartalmaz, csak jó esetben az a megengedett határérték alatt marad. Ezzel csak az a gond, hogy a megengedett határértéket úgy állapítják meg, hogy ami nem okoz azonnali tünetet, az szerintük rendben van. A másik gond az, hogy minden országban máshol van ez a határ. Mo pl 2007-ben betiltotta az Atrazint, az USA által szállított kukoricakeményítő meg az utóbbi 8 évben 400x-os szermaradvány értéket engedélyeztek. A harmadik gond, hogy ha minden toxikus maradvány a határértéken belül van is, ezek szinergikus hatását a kutya se vizsgálta eddig."
Itt lököd ezt a süket dumát, de nem tudod bizonyítani, hogy atrazin tartalmú kukoricát importálna Magyarország (mivel tilos :))) )
"Már nem tudom melyik a rosszabb, a génmódosított, antibiotikumos, hormonkezelt hús, vagy a vegyszeres növények..."
Semmilyen GMO nem használható és készíthető Magyarországon (alaptörvényben! van tiltva).
A jelenleg használt növényvédők pedig elbomlanak, mire az asztalodra kerülnek. Ha meg meg is mosod őket, akkor elenyésző a kockázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!