Hogyan lehet a szervezetből kiűzni a lerakódott mérgeket? Állítólag a zsírszövetekben elraktározódnak a táplálékkal bejutott mérgek, mint pl. növényvédőszer-maradványok, ólom, különböző vegyszerek maradványai.
Akkor mindenképp azt ajánlom hogy mielőtt bármilyen interneten talált ötletet kipróbálnal, konzultálj a háziorvossal!
Már csak azért is mert ezek a méregtelenítő divatdiéták abból indulnak ki hogy mindenkinek megvan mindene és mindene rendben működik.
Egyszerűen hagyd el az állati élelmiszereket (1kg hús/tej/stb. = 5-10kg növényvédőszeres génmanipulált takarmányszója); egyél minél több HÁZI vagy BIO zöldséget, gyümölcsöt,hüvelyest, olajos magot és gabonát.
Ne egyél finomított cukrot, hanyagold a telített zsírokat, és ne egyél készételeket,csomagolt termékeket, feldolgozott termékeket.
A szervezeted magától ki fog tisztulni az egészséges életmód hatására.
Nem, ha a B12re gondolsz az az állati termékekben sincs meg, az állatokat injekciózzák vele vagy a takarmányt dúsítják vele mindig. Ha semmi állatit nem fogyasztasz, kell szedned a vitamint.
A B12-t egy baktériumkultúra termeli, amit a természetből az ember már gyakorlatilag kiirtott a víztisztítás, növényvédőszerezés, permetezés, trágyázás révén.
A többi B vitamin rengeteg növényi forrásból bevihető, itt egy lista:
B1-vitamin-források: Gabonafélék, teljes kiőrlésű liszt, élesztő, bab, borsó, lencse, diófélék, narancs, barna rizs
B2: sötétzöld leveles zöldségek, brokkoli, spenót, avokádó, gombák
B3: teljes kiőrlésű gabona, diófélék
B5: földimogyoró, bab, teljes kiőrlésű gabona, zöldségfélék, paradicsom, burgonya, brokkoli.
B6: teljes kiőrlésű gabona, avokádó, banán, diófélék, pillangósok (pl. lencse, lóbab), mangó, héjában főtt krumpli, mazsola, barna rizs.
B7: mandula, banán, répa, karfiol, uborka, grapefruit, káposzta, rozs, mogyorófélék, paradicsom, édesburgonya
B9: kelbimbó, kelkáposzta, spenót, spárga, lencse, teljes kiőrlésű kenyér, gabonafélék, brokkoli, káposzta, karfiol, csicseriborsó, zöldbab, jégsaláta, fejes saláta, lóbab, bab, zöldborsó, általában a tavaszi zöldek, avokádó.
A sörélesztőpehely ami kiváló ételízesítő komplex B vitamin forrás, sokszor B12-vel is dúsított. Egy-egy kiskanál belőle naponta nagyon egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!