Igaz az, hogy a MÉZ már nem is olyan egészséges, mint ahogy eddig tudtuk? Állítólag a növényvédőszerek és egyéb környezeti mérgek belekerültek a mézbe és így Ártalmasabb, mint a Répacukor.
A vegyszerek és más mérgek a többi élelmiszerbe is ugyanúgy bekerülnek.
Viszont a hamisított méz problémája az fennáll. Például iparilag enzimekkel alakítanak át cukrot. Az a "méz" csak látszólag hasonlít a valódira. Az igazi méztől érezhetően energikusabb lesz az ember és az íze is finomabb. Hamisított méz esetén gyakorlatilag olcsó cukormasszát adnak méz áron.
Ismert termelőtől célszerű mézet venni, aki nem teszi ki hőhatásnak sem. Azért írtam az "ismert" szót, mert piacon már láttam olyat hogy az árus nem is termelő volt, hanem nagykerben hozzájutott a hamis mézhez. Vagyis még a termelő is hamis volt.
Kína egyes részein teljesen kipusztultak a méhek a környezetszennyezés miatt. És pont Kínából jelent meg Európában a hamis méz, onnét ahol méhek is alig vannak, de azért exportálni való "mézük" az van.
Lehet hogy kerül a mézbe is méreg, meg sok mindenbe, de ettől vannak sokall ártalmasabb élelmiszerek.
A sok adalék anyag , mesterséges szinezék, aroma fokozó , tartósító szer meg még töménytelen mennyiségű vegyszer.
Úgyhogy ne a méztől félj a legjobban.
Lehet, hogy nem annyira egészséges a méz, mint régebben, de az agyonfinomított Répacukornál (amit meg tudsz venni) nincs egészségtelenebb. Egyél mézet, ha meg tudod oldani.
A hamisított-méz nem méz. Tehát azt ne egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!