Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok folsavat kezdtem el szedni, de sajnos az első hét után valahogy mindig elmaradt, mikor eszembe jut beszedem. Ettől azért még lehet egészséges babám?
"Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)"
Barátnőm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnőm...
Ettől függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerű, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.
Én is azon röhögtem (kínomban), hogy persze hogy az az egy válaszoló van lepontozva, aki az igazságot írja le.
A hajam tudnám tépni az ilyen beszólásokon, hogy a régi öregek sem szedték mégis egészséges gyerekeket szültek.
A régi öregek bevállaltak vagy 10 gyereket és ha abból 2 megmaradt egészségesen, az már jó aránynak számított. A régi öregeknél sokkal gyakoribb volt a vetélés, halva születés és a fejlődési rendellenességgel születő babák aránya, mint a mai embereknél, akik kerülik a babát károsító dolgokat és magzatvédő vitamint szednek.
Kérdező, most már annyira nem lényeges a dolog. A velőcsőzáródás kb a 5. hétre lezajlik, így azt már nem tudod befolyásolni a folsavval (ezért érdemes szedni már a teherbeesés előtt). De én is azt mondom, hogy állítsd be a telefonod, hogy minden nap jelezzen, hogy szedd be a magzatvédő vitamint, mert ezek után is fontos lenne. Nem csak a folsav, hanem sok egyéb vitamin, ásványi anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!