Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cékla és karalábé hogyan...

Cékla és karalábé hogyan tárolható hosszabban? Egészben szüreteljem, vagy a leveleit szedjem le?

Figyelt kérdés

Kérnék szépen javaslatokat tapasztaltaktól, rajta hagyjam a leveleket, amint kiszedem a földből, vagy szedjem le? Törjem le a gumó vékony, hosszú gyökerét? Gondolom ne mossam meg, ugye? Csak a sár / föld nagyját ütögessem le?

Hogyan, miben és hol érdemes tárolni? Kb 15 db cékla, és kb 10 karalábé. Tudom 15 celsius alatt tárolni helyiségben. Tegyek alájuk kartonlapot, vagy tálakban is oké? Papír kevesebb van, vagy az jobb ezeknek a hosszabb tárolás érdekében?

Hány napot, hetet, hónapot bírnak ki 15 (10) celsius alatti helyiségben? Baj, ha nem szellős? Ablakból napfény érheti? Nedves, vagy száraz helyiség jobb a tárolásukra?

Tehát minden fontosabb, alapvetőbb tényező érdekel a tárolásuk kapcsán. Köszönöm az értelmes válaszokat előre is.

2022. nov. 8. 16:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sajnos az asztalra is felmásznak, patkány lehet, láttam is egyszer, bár az egy másik helyiség. Ahányszor az asztalon hagytam almát, mindig hatalmas rágásnyom volt rajta másnapra.

Ha a pincébe is vinnék asztalt, oda a réseken át patkány is be tud jutni, nem csak egér.

2022. nov. 14. 21:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Inkább valamiről átugrott az asztalra, nem? Vízszintes deszka alján nem tud mászni semmilyen rágcsáló.
2022. nov. 15. 07:38
 13/22 A kérdező kommentje:

Még nem jöttem rá, hogyan került oda. De ez egy másik helyiség. Kb egy méterre van eg ágy. Esetleg az üres ruhaszárító fémrácsra fel tud mászni? Mert annak a fenti végéről talán rá tud ugrani az asztalra.

Vagy az asztal mellett van egy szák, leterítve. A terítőre esetleg rá tud mászni egér/patkány a szék tetejére, esetleg onnan nagyot ugorva az asztalra. Nem tudom.

2022. nov. 15. 23:16
 14/22 A kérdező kommentje:
szák=szék
2022. nov. 15. 23:16
 15/22 anonim ***** válasza:
Miért nem csinálod be a lyukakat?
2022. nov. 16. 22:39
 16/22 A kérdező kommentje:
Tudok tárolni olyan helyen, ahol bár nincs pincehideg, viszont csak 10-11 Celsius a hő. A pincével nem vacakolnék.
2022. nov. 19. 15:04
 17/22 anonim ***** válasza:
Akkor az is megfelelő lehet.
2022. nov. 20. 11:31
 18/22 gungasam ***** válasza:
Amilyen időjárás van mostanában talán még a garázsban is eláll a karalábé meg a cékla. A rothadásra hajlamos részeitől meg kell fosztani és nyirkos homokon lehet a legjobban tárolni sötét helyen. Hosszú ideje szinte semmi fagy nincs, a levegő ködös párás. Nem fenyeget kiszáradás.Az olyan homok az "igazi" szerintem , amilyen nekem most van : építkezési mosott folyami homok. De valószínűleg a mélyebbről kiásott humusz mentes homok is megfelel (elég steril). Ebben lehet kissé betakargatva a gumó, ez még enyhébb fagyoktól is megvédi. Az egerek ellen a macskát ajánlom, vagy csapdát. Rugósat vagy ragadósat.
2022. dec. 7. 19:35
 19/22 gungasam ***** válasza:
Nekem még mindkettő lábon van...ott takargatom avarral, gazzal. Jól tartja magát...
2022. dec. 7. 19:40
 20/22 gungasam ***** válasza:
A karalábénak nemhogy a levelét de még a levélcsonkját is le kell pattintani. Én a gyökerét is visszavágom, hogy ne gyökerezzen a homokban ahova beleteszem, ugyan úgy a céklát is gyökértelenítem ollóval. Nincsen elég hideg helyen és még kihajt..
2022. dec. 7. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!